Остання репетиція

30.07.2013

Чемпіонат України з легкої атлетики, що минулими вихідними завершився в Донецьку, став останнім етапом відбору на світову першість, яку за два тижні прийматиме столиця Росії. Власне за підсумками національного форуму виконком Федерації легкої атлетики України мав сформувати остаточний склад на «мундіаль». Відзначимо, що прохідним балом на ЧС слугували нормативи категорії «А» та «В».

«Залізне» місце в заявці на чемпіонат світу мали лише знані наші атлети — Богдан Бондаренко, Ольга Саладуха, Олеся Повх та Марія Ремень, які своїми попередніми результатами, рівня нормативів категорії «А», завчасно забронювали місце в «основі й були звільнені від ЧУ. Водночас іншим українським атлетам довелося складати суворий іспит, аби розраховувати на поїздку до Москви.

Напружена боротьба точилася за перемогу на 100–метрівці в чоловіків. Учасники «золотого» квартету Універсіади — Віталій Корж (10,51 с) та Ігор Бодров (10,52 с) — лише за допомогою фотофінішу змогли визначити сильнішого. Водночас у жінок без проблем «золото» виграла Наталя Погребняк. Що цікаво, Наталчині колеги й водночас суперниці за місце в естафеті 4х100 м — Єлизавета Бризгіна, Христина Стуй та Вікторія П’ятаченко змагалися на 200 м. Показавши час категорії «А», першою у фінальному забігу стала Бризгіна, яку на трибунах РСК «Олімпійський» підтримувала її титулована мама — Ольга Аркадіївна.

За відсутності лідера сезону у стрибках у висоту Богдана Бондаренка, який минулої п’ятниці з результатом 2,38 м виграв уже четвертий етап Діамантової ліги, за національне «золото» боролися одразу троє спортсменів. Зрештою, чемпіоном став Юрій Кримаренко (2,28 м), який на три сантиметри перестрибнув Дмитра Дем’янюка та Андрія Проценка. Також варто відзначити й перемогу в секторі для стрибків із жердиною Олександра Корчміда, який переліт планку на позначці 5,60 м.