Вася плюс Саша

30.07.2013

Як не прагнуло керівництво «Українських отаманів» зберегти минулорічний склад на новий сезон WSB, проте повторно штурмувати вершину напівпрофесійного боксу нашій команді доведеться без двох ключових персон — олімпійських чемпіонів Василя Ломаченка та Олександра Усика, які днями підписали контракт із промоутерською профі–компанією Тop Rank.

Українська сторона більше місяця вела перемовини з американцями, намагаючись досконально вивчити кожне слово угоди. Зрештою, кілька днів тому сторони «вдарили по руках». До речі, однією з умов підписання угоди з дворазовим чемпіоном Олімпійських ігор, якого в США охрестили «найбільш затребуваний», було підписання профі–контракту і з його другом Олександром Усиком. Цікаво, що напередодні свого посвячення в профі, кум Ломаченка говорив, що не отримав гідних пропозицій за океаном, тож продовжить свої виступи під крилом Міжнародної асоціації аматорського боксу, а головний тренер наших боксерів–олімпійців Дмитро Сосновський рахував дні, коли Сашко приєднається до його збірної в Алушті, яка веде підготовку до чемпіонату світу. Однак сталося не так, як гадалося, й друзі–нерозлийвода перебираються в США.

«Я готовий вершити історію професійного боксу, щоб довести свою силу. Промоутер Боб Арум знає, як зробити з боксера чемпіона, а я знаю, як битися. У нас підібралася чудова команда», — сказав Василь Ломаченко, дебют якого на профі–ринзі запланований на 12 жовтня. Його перший бій у новій іпостасі планує показати провідний спортивний канал НВО.