ХРОНІКА

26.07.2013

Футбол

Півзахисник київського «Динамо» Денис Гармаш позавчора на тренуванні отримав травму меніска. Він потребує операції і, за попереднім висновком лікарів, пропустить півтора–два місяці.

* * *

Бразильський нападник Вагнер Лав утретє залишив московський ЦСКА. Пропозицію, від якої забивний форвард не зміг відмовитися, йому зробив клуб «Шаньдунь Лунен» із КНР. У Китаї він отримуватиме щонайменше 4 млн. євро на рік. У січні армійці взяли 29–річного гравця безкоштовно — як вільного агента, а тепер отримали за трансфер Лава у «Шаньдунь» 12 млн. євро.

Теніс

Турнір WTA в Баку (призовий фонд — 235 тис. дол.). Другий раунд. Світоліна (Україна, 7) — Барнетт (Італія) —6:0, 7:6 (7:3). Пари. Перший раунд. Бурячок/Калашникова (Україна/Грузія, 2) — Каданцу/Феррер–Суарес (Румунія/Іспанія) — 6:1, 6:2.

Турнір ITF в Астані (100 тис. дол.). Другий раунд. Братчикова (Росія, 3) —
Л. Кіченок (Україна) — 6:3, 6:4; Н. Кіченок (Україна) — Бейгельзімер (Україна) — 6:3, 7:6.

Турнір ITF в Лексінгтоні (50 тис. дол.). Перший раунд. Савчук (Україна) — Корольова (Росія) — 6:0, 6:1.

«Челленджер АТР» в Оберштауфені (30 тис. євро). Другий раунд. Недовєсов (Україна. 5) — Мідделкоп (Голландія) — 6:3, 6:0.

Водні види

На чемпіонаті світу в Барселоні харківська синхроністка Лоліта Ананасова посіла четверте місце в фінальних змаганнях солісток, які демонстрували довільну програму.

Попереду українки, як і в обов’язковій програмі, знову опинилися росіянка Ромашина, китаянка Хаунь та іспанка Карбонелл.

Пляжний волейбол

Українці Сергій Попов і Валерій Самодай уперше за час виступів на дорослій європейській арені стали призерами великого змагання. На другому турнірі серії «Мастерз» у сербському місті Нові Сад наші «пляжники» посіли третє місце. На старті 22–річні українці отримали п’ятий номер рейтингу і по черзі обіграли пари з Франції та Польщі, у четвертому раунді поступилися на тай–брейку (16:18) першим сіяним — австрійцям Допплеру й Хорсту, однак затим перемогли поляків Кантора та Лосяка, поступилися німцям Флюггену й Валкенхорсту, а в поєдинку за «бронзу» здолали німецький дует Діттельбах/Коренг.

«Формула–1»

Стала відома найбільш імовірна дата проведення першого Гран–прі Росії в рамках чемпіонату «Формули–1» — автодром у Сочі готується прийняти етап 19 жовтня 2014 року. Будівництво траси наразі триває за графіком.