ХРОНІКА

24.07.2013

Футбол

Україна. Прем’єр–ліга. Заключний матч 2–го туру. «Зоря» — «Металург» (З) — 0:0 (11 000 глядачів).

Лідери: «Дніпро», «Шахтар», «Металіст» — 6, «Ворскла», «Зоря», «Динамо», «Волинь» — 4.

* * *

Росія. Прем’єр–ліга. Заключний матч 2–го туру. ЦСКА — «Крилья совєтов» — 2:1 (Думбія, 67, 79 (пен.) — Максимов, 13 (пен.); вилучення: Щенніков, 8 (Ц)).

Лідери: «Спартак» — 6, «Амкар», «Локомотив», «Динамо» (М), «Ростов», ЦСКА, «Кубань», «Рубін» — 4.

* * *

Після відставки Тіто Віланови «Барселону» очолить аргентинець Херардо Мартіно на прізвисько Тата. Про домовленість чемпіонів Іспанії з 50–річним латиноамериканським фахівцем та планований контракт на три роки повідомляє газета «Марка». Разом із Мартіно до тренерського штабу увійдуть його постійні помічники Ельвіо Паолорросо й Хорхе Паутассо. Досі Мартіно очолював «Ньюеллс олд бойз» із міста Росаріо, сам виступав за цей клуб, а як тренер став відомий на чолі збірної Парагваю. Щоправда, тренерських титулів у Тати обмаль — лише чотири «золота» парагвайської першості (із «Лібертадом» і «Серра Портеньйо»).

Одним із претендентів на вакантну посаду тренера «Барси» називали також голландця Гуса Хіддінка, який позавчора подав заяву про відставку з махачкалинського «Анжі».

* * *

Українець Віталій Іванко підписав річний контракт із кіпрським клубом АЕК (Ларнака). 21–річний форвард перейшов до АЕКа на правах вільного агента, зі скандалом залишивши донецький «Металург».

Нападник київського «Динамо» Артем Мілевський відбув до Італії на двотижневий перегляд у «Ліворно». Новачок серії А приготував Артему однорічний контракт, але за умови, що він доведе свою профпридатність на спеціальному тренувальному зборі.

А от півзахисник «Динамо» Олександр Алієв, який досі разом із Мілевським сидів у дублі, відмовився переходити у грецький ПАОК через замалу пропозицію по зарплаті — «всього» 800 тис. євро на рік. Це приблизно в два з половиною рази менше, ніж отримує Алієв у Києві.

Теніс

Турнір ATP у Гштааді (призовий фонд — 467 800 євро). Перше коло. Кузнєцов (Росія) — Стаховський (Україна) — 7:5, 3:6, 6:2.

«АТР челленджер» в Астані (125 тис. дол.). Перше коло. Сергєєв (Україна, 7) — Стетем (Н. Зеландія) — 6:4, 4:6, 6:4.

«АТР челленджер» в Оберштауфені (300 тис. євро). Перше коло. Недовєсов (Україна, 5) — Лангер (Німеччина) — 7:6, 6:1.

* * *

Українки Катерина Козлова, Вероніка Капшай і Тетяна Ареф’єва, подолавши два раунди кваліфікації, пробилися в основну сітку турніру WTA в Баку з призовим фондом 235 тис. дол. Ірина Бурячок та Олександра Корашвілі поступилися у фіналі відбору, а Анастасія Васильєва — на старті кваліфікації співвітчизниці Ареф’євій. Еліна Світоліна на цьому турнірі потрапила в основну сітку без попереднього відбору.

Триатлон

Житомирянка Юлія Єлістратова перемогла на етапі Кубка Європи в Тарту, випередивши найближчу переслідувачку на 13 сек. Нагадаємо, у травні найсильніша триатлетка України здобула бронзову медаль на турнірі вищого рівня — етапі Кубка світу в Мексиці.