НОВИНИ ПЛЮС

23.07.2013

США вважають правильною міжнародну політику Януковича

Сполучені Штати бачать майбутнє України в Європі, але розуміють, що Росія є для України важливим сусідом, з яким потрібно співпрацювати. Про це заявив посол США Джон Теффт в інтерв’ю газеті «День». «У вашій країні, справді, ведеться постійна дискусія з цього приводу, за якою ми стежимо. Але Президент обрав те, що я вважаю правильною політикою, — Україна має бути частиною Європи, і водночас намагатися підтримувати хороші відносини з Росією. І Сполучені Штати не мають жодних заперечень проти цього», — сказав посол. «Але коли йдеться про ви­бір конкретного союзу, і коли справа доходить до митних та інших економічних питань, то, на мою думку, Європейський Союз відкриває великі перспективи», — зауважив Теффт.

Міліція готова знести наметове містечко Тимошенко

Міліція обіцяє прибрати встановлене на підтримку екс–Прем’єра Юлії Тимошенко наметове містечко на Хрещатику в разі відповідного звернення громадян. Про це заявив керівник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк.

«Я незадоволений тим, що вони там стоять (наметове містечко). Крім того, до нас багато звернень, люди телефонують. Там ходять увечері, вживають спиртні напої, — зазначив Коряк. — Якщо буде звернення громадян у «Київблагоустрій», буде прийняте рішення їх звідти прибрати, то міліція забезпечить порядок у тому, щоб їх прибрали». Як відомо, наметове містечко прихильників Тимошенко було розгорнуте в день арешту екс–Прем’єра 5 серпня 2011 року.