«Народжений повзати» — це ще не вирок

23.07.2013
«Народжений повзати» — це ще не вирок

Народжений повзати літати не може. На людство ця теза завжди діяла, немов червона ганчірка на бика, — найрішучіші намагатися заперечити її власним прикладом — ну а інші просто скептично знизували плечима — мовляв, не факт... Автори нової анімації «Турбо» цю аксіому вирішили спростувати з особливим ефектом: довести, що народжений повзати — це ще не діагноз навiть для равлика.

Про автомобільні гонки Турбо мріяв давно. І одного дня відчув, що зможе таки скласти гiдну конкуренцію найшвидшим болідам. Але, погодившись на участь у гонках «500 миль Індіанаполіса», реактивноий молюск буде змагатися не лише з суперниками, а й iз... самим собою. Адже відомі істини про те, що найціннішим у житті є родина, друзі, віра в себе, потребують постійного підтвердження. У тому числі й на власному прикладі, методом втрат і помилок.

Окрім цікавого, хоч і прогнозованого сюжету, до свого активу автори стрічки, які вже поповнили колекцію світової анімації ХХІ століття картинами «Мадагаскар» та «Панда Кунг–фу», можуть зарахувати ще й органічне відтворення на екрані атмосфери автомобільних гонок — розкішний автодром Indianapolis Motor Speedway, і прес–конференції перед початком змагань, і переконлива робота суддів та коментаторів... Як розповіли продюсери проекту, під час роботи над «Турбо» у студії навіть стояв справжній болід, аби художники могли якнай­глибше проникнути в суть легендарної «Інді–500» і відчути естетику змагань.

В українському прокаті героїв нової стрічки від DreamWorks Animation озвучували актори «Студії 95 квартал».