Комунiсти зриваються з цепу

19.07.2013

Презентацiя книжки «Мовна норма: знищення, пошук, віднова» народного депутата від ВО «Свобода» Ірини Фаріон у Херсоні завершилася сутичками між «свободівцями» та комуністами.

Ще за годину до самого початку заходу біля Будинку художньої творчості зібралося близько ста представників КПУ. Вони спробували заблокувати входи і під’їзди в будівлю, виставивши 6 автомобілів коло воріт внутрішнього двору. Також вигукували гасла на кшталт «Фашизм не пройдет!», «Украина без «Свободы»!», «Фарион — Херсон — вон!». Зокрема, серед комуністів були присутні молодики атлетичного вигляду, вбрані у футболки з написами «Комсомол».

У свою чергу, репрезентанти ВО «Свобода» вишикувались коло дверей будови, аби не пропустити комуністів у середину. Заблокувавши вхід палицею, «свободівці» стримували напір своїх опонентів. Згодом такий супротив переріс у бійку, підбурюваний уже згаданими вигуками членів Комуністичної партії України. Задля розборони сторін було підтягнуто загін iз 50 міліціянтів, котрі роздiлили опонентiв. Проте комуністи не заспокоїлися і після цього: кидали яйця і помідори як у «свободівців», так і в правоохоронців.

Живим кордоном вдалося провести в залу, яка, попри всі намагання зірвати лекцію, була повною, Ірину Фаріон. Сама депутат коментує цю ситуацію наступним чином: «Біля входу нас зустріли проплачені найманці. Це ті рейдери, котрі здійснюють напади на промислові структури і т. д. Далебі дивом було те, що нам узагалі вдалося прорватися туди, пройшовши два кордони. Не меншим чудом також було те, що ми вийшли звідти. Адже справді люди пролазили на лекцію крізь шибки».

Подібні «теплі» зустрічі пані Фаріон були в Одесі, Донецьку і Києві. Проте жодного разу не вдавалося зірвати саму імпрезу.

Павло ҐРОМИХАЛО