ХРОНІКА

17.07.2013

Футбол

Україна. Прем’єр–ліга. Останній матч 1–го туру. «Металіст» — «Металург» (Д) — 1:0 (Девич, 77; 28 217 глядачів).

Лідери: «Дніпро», «Шахтар», «Зоря», «Ворскла», «Металіст», «Іллічівець» — 3.

* * *

Відомий футбольний коментатор Віктор Вацко пішов із посади віце–президента львівських «Карпат».

* * *

Росія. Прем’єр–ліга. 1–й тур. «Ростов» — «Терек» — 2:1 (Дзюба, 89 (пен.), 90+2 — Аїлтон, 71 (пен.)).

Теніс

Турнір ATP в Гамбурзі (призовий фонд — 1,230 млн. євро). Перший раунд кваліфікації. Штебе (Німеччина) — Стаховський (Україна, 3) — 7:6, 6:0.

Українець Долгополов на цьому турнірі почне боротьбу відразу з другого кола основної сітки.

Турнір АТР в Боготі (638 тис. дол.). Перше коло. Марченко (Україна) — Віола (Італія) — 3:6, 6:2, 0:6.

Сучасне п’ятиборство

На чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства, що триває в польському місті Джонков, скарбничка збірної України поповнилася трьома нагородами. В особистій першості віце–чемпіонкою континенту стала Ганна Буряк — 5416 очок, а «бронзу» виборола 19–річна Анастасія Спас — 5384. Жіноча команда у складі Вікторії Терещук, Ганни Буряк та Ірини Хохлової посіла друге місце.

Тріатлон

На етапі Кубка світу в іспанському місті Паламос українець Єгор Мартиненко фінішував третім, вперше в кар’єрі підкоривши подіум змагань такого рівня.

Як повідомляє прес–служба НОК, медаль дісталася представникові житомирської школи тріатлону нелегко — після велосипедного заїзду він був далеко від лідерів, проте завдяки фантастичній швидкості під час заключної частини змагань — бігу — зміг не лише їх наздогнати, а й поборотися за найвищу сходинку п’єдесталу пошани! Призерів один від одного відділили лише кілька секунд. Перемога дісталася британцеві Марку Бекінгему — 1:48,50, «срібло» виборов росіянин Дмитро Полянський — 1:48,52, а «бронзовий» час Мартиненка — 1:48,53.

Пляжний гандбол

У Рандерсі (Данія) визначилися призери чемпіонату Європи із пляжного гандболу. Перемогу в жіночій частині здобула команда Угорщини, яка у фіналі обіграла Данію — 2:1, а серед чоловіків першими стали хорвати. 2:0 — рахунок у їхній грі з Росією.

Жіноча збірна України в матчі за «бронзу» поступилася команді Норвегії — 1:2. Перед тим підопічні Валентина Вакули та Майї Карбунар вийшли до 1/4 фіналу, де здолали туркень (2:0), а у півфіналі не змогли протистояти Данії — 0:2.

Чоловіча збірна України у чвертьфіналі за булітами програла сербам — 1:2, а в матчі за п’яте місце поступилася іспанцям — 0:2.

Молодь

У змаганнях ХІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю, що проходить у голландському місті Утрехт, беруть участь 60 молодих атлетів з України. В перші дні наша скарбничка поповнилася двома медалями — у метанні молота Вікторія Голда відправила снаряд на 62,28 м і стала срібною призеркою, а Максим Пасєвін у бігу на 2000 м з перешкодами здобув «бронзу».