Півтори рибини за хвилину. І навіть більше!

12.07.2013

Американець Джонні Уїлкінс зловив за добу на просту вудку 2011 рибин. Здавалося б, можна лише порадіти. Однак 46–річний власник риболовної школи з міста Лагранж, штат Іллінойс, неабияк засмутився. Адже Уїлкінс ішов на світовий рекорд у цій номінації і не зміг його перевершити. Чинне досягнення — 2649 риб — належить іншому рибалці зі США, Джеффу Колодзінськи, і було зафіксоване два роки тому.

Як повідомляє газета «Чикаго трібюн», щоб побити рекорд, Уїлкінс планував ловити в середньому по 1,8 риби за хвилину. Спочатку в нього виходило навіть більше, і Джонні сподівався забезпечити вирішальну частину улову ще засвітла. Однак план не було реалізовано. До місця риболовлі припливла велика хижа риба, яка відігнала від приманки дрібнішу. А саме її слід ловити безперервно для кращої статистики впродовж 24 годин.

І Уїлкінс тепер, і Колодзінськи в липні минулого року користувалися простою вудкою з однією волосінню та невеликим гачком.

До Книги рекордів Гіннесса Джефф Колодзінськи потрапив на озері Міннетонка в місті Міннеаполіс, штат Міннесота. Запорукою успіху стали довге вудлище, маленький чутливий поплавець, наживка з черв’яків та принцип «зловив — відпусти». Щойно професійний рибалка підсікав, витягував здобич з озера і знімав з гачка — він тут же кидав рибу (а це були переважно окунці й гольяни) назад у воду.

Уїлкінс відступатися не хоче й обіцяє повторювати риболовні марафони рік у рік, аби перегнати супротивника. До речі, попереднє досягнення в цій царині також належало Колодзінськи й було встановлене у 2010–му — 2160 рибин за добу.