ХРОНІКА

10.07.2013

Футбол

Спаринг. «Металіст» — «Железнічар» (Боснія і Г.) — 5:1 (Соса, Девич — 2, Радченко, Вілліан).

* * *

Нападник збірної Німеччини Маріо Гомес переходить із «Баварії» в італійську «Фіорентину» за 20 млн. євро.

А 33–річний французький захисник Ерік Абідаль уже підписав річний контракт із «Монако». За цей клуб він виступав у 2000—2002 роках, а останнім часом грав за «Барселону», де чимало пропустив через видалення злоякісної пухлини печінки.

* * *

Знаменитий нападник «Реалу» та збірної Іспанії Рауль Гонсалес цього літа завершить кар’єру. 22 серпня відбудеться прощальний матч 36–річного ветерана: на «Сантьяго Бернабеу» його нинішня команда, катарський «Аль–Садд», зіграє з «королівським клубом», за який Рауль виступав із 1994–го по 2010 рік (741 матч, 323 голи).

Теніс

Турнір ATP у Бостаді (призовий фонд — 491 370 євро). Перше коло. Штруфф (Німеччина) — Стаховський (Україна) — 6:3, 6:3.

«Челленджер» у Схевенінгені (42,5 тис. євро). Перше коло. Недовєсов (Україна, 4) — Мефферт (Німеччина) — 6:7, 6:4, 5:7.

Турнір ITF у Біарріці (100 тис. дол.). Перше коло. Н. Кіченок (Україна) — Касіно (Франція) — 6:4 6:2.

Хокей

Чеський тренер Мілош Голан, який у минулому сезоні очолював київський «Беркут» і назвав ситуацію, що склалася з цим клубом, «гань­бою українського хокею», тепер працює в Австрії — на чолі команди другого дивізіону «Фельдкірх». Із «Беркута», який зараз уже фактично не існує, до «Фельдкірха» слідом за наставником перейшли двоє українців — захисник Володимир Романенко та форвард збірної Олександр Торяник, а також російський оборонець Максим Абаєв.

Бокс

Екс–чемпіон світу, британець Девід Хей повернувся у професійний бокс і погодився на бій зі своїм співвітчизником Тайсоном Ф’юрі. Якщо Ф’юрі теж дасть згоду, бій відбудеться 28 вересня в Манчестері.

Нагадаємо, Хей свого часу програв Володимирові Кличку, і матч–реванш не відбувся.

* * *

Росіянин Олександр Повєткін, який 5 жовтня проведе бій із Володимиром Кличком, звільнив свого менеджера Володимира Хрюнова. n