«Ви б синю сукню показали...»

02.07.2013

Минулого уїк–енду у США відбувся інтернет–аукціон, на який було виставлено колекцію предметів, що фігурували в розслідуванні сексуальних стосунків президента США Білла Клінтона зі стажисткою Білого дому Монікою Левінськи.

Нагадаємо, скандал навколо Клінтона й Левінськи спалахнув у 1998 році й мало не призвів до імпічменту 42–го президента США: з’ясувалося, що глава держави зробив під присягою неправдиву заяву про те, ніби в нього не було з 23–річною Левінськи сексуальних контактів. Тепер Моніці вже майже 40, вона зійшла зі сцени й стала нецікавою жовтій пресі. Левінськи встигла написати й продати автобіографію зі спогадами про оральний секс із Клінтоном, вибачитися за свою роль у цій справі, вилікуватися від психічних проблем, позайматися бізнесом із виробництва сумок. Але, як можна було б подумати, речі на аукціоні продавала не Моніка. І навіть­ не інший її коханець 1990–х років Енді Блайлер. А колишня дружина Енді Кейт Нейсон. Саме в неї після розлучення з Блайлером осіли деякі речі Левінськи.

Аукціонний дім Nate D. Sanders Auctions виставив на продаж нічну сорочку, старі безформні куртки та деякий інший одяг, що належав Моніці, адресований Блайлеру лист на бланку Білого дому із підписом Клінтона, інші листи та фотографії, що фігурували в розслідуванні спецпрокурора Кеннета Старра 1998 року. А от знаменита синя сукня зі слідами сперми, яка й стала головним доказом президентського адюльтеру, на торги не виставлялася.

Мінімальна ціна, встановлена на «рідкісні» лоти, становила 2500 доларів. Аукціоністи очікували вторгувати за 12 лотів 25–50 тисяч доларів.