Зірковий авторитет

02.07.2013
Зірковий авторитет

Найбагатша телеведуча світу, 59–річна американка Опра Уїнфрі знову очолила «топ–100» найбільш авторитетних знаменитостей світу за версією журналу «Форбс».

Опра, яка за минулий рік заробила ще 77 мільйонів доларів до свого майже 3–мільярдного статку, незмінно входить до рейтингу найвпливовіших від самого початку його існування, з 1999 року. Окрім неї, цим можуть похвалитися лише радіоведучий Говард Стерн та режисер Стівен Спілберг, проте жоден із них не очолював список п’ять разів, як Уїнфрі. Любов і повагу мільйонів американців, а відтак і теле­глядачів усього світу Опра заслужила своїм знаменитим шоу, що виходило в ефір протягом чверті століття. А з січня 2011 року перша темношкіра жінка–мільярдерка очолює власний телеканал OWN.

Друге місце в сотні найвпливовіших селебрітіз–2013 посіла поп–діва Леді Гага, яка також уже не вперше опиняється на найвищих позиціях цього рейтингу. Попри те, що цей рік для неї видався не дуже вдалим — через проблеми з суглобами співачці довелося завчасно припинити свій концертний тур і майже два місяці провести в інвалідному візку, це не завадило Стефані Джерманотті (справжнє ім’я Леді Гаги) заробити 80 мільйонів доларів і утримати статус однієї з найуспішніших виконавиць у світі.

Третя сходинка цього разу дісталася Стівену Спілбергу, який цього року випустив касову стрічку «Лінкольн». Також до першої десятки найавторитетніших знаменитостей потрапили співаки Бейонсе й Мадонна, кантрі–зірка Тейлор Свіфт, рокер Джон Бон Джові, тенісист Роджер Федерер, солодкоголосий улюбленець дівчаток–підлітків Джастін Бібер і телеведуча Еллен Дедженерес.

Серед інших помітних фігурантів «топ–100» — екс–футболіст Девід Бекхем (19–те місце), виконавець головної ролі в нашумілому фільмі «Гетсбі» Леонардо Ді Капріо (21) та його­ колега–акторка Анджеліна Джолі (41).