«Україну — українцям! «Кривбас» — криворіжцям»!

27.06.2013

Учора зазвичай спокійний і врівноважений Кривий Ріг сколихнула багатолюдна акція протесту, участь у якій взяли люди від старого до малого. Народ зібрався біля квиткових кас стадіону «Металург» і вирушив до мерії з численними транспарантами на кшталт «Україну — українцям! «Кривбас» — криворіжцям», «Великому місту — великий футбол!» тощо. Приводом масового сплеску емоцій стало зникнення з футбольної мапи команди «Кривбас», яка досі небезуспішно брала участь в усіх без винятку чемпіонатах України у вищій лізі. Але на початку цього місяця було оголошено про розформування футбольного клубу, від якого відвернулися інвестори та спонсори.

Учасники вчорашнього маршу передали в міськвиконком петицію з 1200 підписами із закликом відродити клуб. Найпоширеніша пропозиція для порятунку «Кривбасу» полягає в тому, що фінансовий тягар з утримання команди має взяти на себе міська влада. Однак таку перспективу нещодавно «розбив у пух і прах» відомий криворіжець, нині — віце–прем’єр–міністр України Олександр Вілкул, який заявив, що для «Кривбасу» на рік треба приблизно стільки ж коштів, як для систем охорони здоров’я і освіти міста, разом узятих.

Натомість епатажна депутатка Дніпропетровської облради, заступниця голови Радикальної партії Олега Ляшка Вікторія Шилова офіційно звернулася до олігарха Ріната Ахметова з пропозицією взяти криворізьку команду під свою опіку.