ТРАНСФЕРИ

26.06.2013

Брудна гра навколо Мхітаряна

Справжній детектив відбувається за участю півзахисника донецького «Шахтаря» і збірної Вірменії Генріха Мхітаряна. Він не з’явився вчасно у розташуванні «гірників» після відпустки (а чемпіони України, нагадаємо, зараз тренуються в Австрії). «Прояснилося тільки те, що він не з’явився на зборі «Шахтаря», хоча зобов’язаний був це зробити. З якої причини — ми не знаємо. Якщо Мхітарян найближчим часом у команді не з’явиться, доведеться його штрафувати», — сказав генеральний директор «гірників» Сергій Палкін.

А головне — він заявив, що у Мхітаряна немає ніяких контактів з англійським «Ліверпулем». «Упевнений, що повідомлення про переговори Мхітаряна з цим клубом — лише чутки. У «Шахтар» від «Ліверпуля» пропозиція з приводу Мхітаряна не надходила», — сказав Палкін.

«Конфліктів із партнерами та тренерами в Генріха не було, про бажання залишити «Шахтар» ми від нього не чули. Тому всі питання про його поведінку — до самого Мхітаряна», — цитує гендиректора «ШД» сайт «Спорт день за днем».

Кількома днями раніше з’явилася інформація, що перехід Мхітаряна в «Ліверпуль» виявився під загрозою зриву, оскільки «Шахтарю» належить тільки половина прав на футболіста. Друга половина — у власності президента Федерації футболу Вірменії Рубена Айрапетяна. При цьому головний інвестор «Кубані» Олег Мкртчян — колишній інвестор донецького «Металурга», звідки Генріх перейшов до «Шахтаря», — повідомляв, що половина прав належить саме йому.

Вірменські вболівальники висловили намір провести акцію протесту та написали до ФФВ відкритого листа, в якому йдеться про те, що Мхітарян став «черговою жертвою олігархічної системи».

Фреда відпустили в «Шахтар»

Півзахисник бразильського «Інтернасьоналя» і молодіжної збірної Бразилії Фред переходить у «Шахтар». Позавчора ввечері на сайті його клубу з’явилася новина про те, що футболіста таки відпускають в Україну. Очікується, що 20–річний хавбек підпише контракт після проходження медогляду. Сума трансферу складе 15 мільйонів євро.

Раффаель пішов із «Динамо» дешевше

Бразильський півзахисник київського «Динамо» Раффаель підписав контракт із менхенгладбахською «Боруссією». Як зазначає сайт «жеребців», угоду розраховано до 2017 року.

Зауважимо, що сума контракту, за повідомленням німецьких ЗМІ, склала 6 мільйонів євро. Водночас «Динамо» торік купувало цього гравця в «Герти» приблизно за 7,5 мільйона — ще один провал трансферної політики киян.

Останні півроку Раффаель провів у «Шальке», котрий відмовився використати опцію викупу футболіста. У футболці «Динамо» бразилець провів «аж» дев’ять матчів, забив один м’яч — у ворота «Зорі».

Знайоме поповнення «Арсеналу»

Київський «Арсенал» повернув свого екс–капітана Максима Шацьких, який у минулі півроку грав за «Чорноморець». Договір із 34–річним нападником з Узбекистану підписано за схемою «1+1».

Також до табору «канонірів» переїхали захисник В’ячеслав Сердюк і голкіпер Євген Боровик, які в минулому сезоні захищали кольори багатостраждального «Кривбасу», а після розформування криворізького клубу отримали статус вільних агентів. Відзначимо, що з «Арсеналу» до Кривого Рогу Боровик перейшов через фінансові проблеми «гармашів» у січні 2013–го.

Новачки «Чорноморця»

«Чорноморець» підписав угоди з 28–річним російським форвардом Сергієм Самодіним (на два роки) та 25–річним півзахисником Рінаром Валєєвим (на три роки), які досі виступали за «Кривбас». Валєєв повертається в рідний клуб після п’ятирічної перерви.

Водночас перехід в Одесу екс–«кривбасівця» Олексія Антонова зірвався.

Бразильці в «МД»

Донецький «Металург» повідомив про підписання двох бразильців. «Метадонами» стали атакуючий півзахисник Александре і центрфорвард Даніель. 29–річний Александре Афонсо Да Сильва в останні сезони грав на Кіпрі («Омоонія», АЕК та ін.), 27–річний Даніель Родріго Де Олівейра — в Бельгії («Рупель Бом», «Волюве»).