МОЗАЇКА

26.06.2013

Тренерський місток

Відомий італійський фахівець Карло Анчелотті став головним тренером мадридського «Реалу». Натомість «Парі Сен–Жермен», який здобув з Анчелотті титул чемпіонів Франції, очолив Лоран Блан.

Угода паризького клубу з Бланом розрахована на два роки, Анчелотті з «галактікос» — на три.

Команди–банкрути

Не лише в Україні банкрутують клуби вищого дивізіону. Так, минулого уїк–енду прийшли новини про банкрутство болгарського ФК ЦСКА (Софія), де головним тренером — легендарний екс–футболіст збірної Болгарії Христо Стоїчков.

Армійці прогнозують, що клуб почне свою діяльність з нуля, без боргів, можливо, об’єднавшись з іншою командою, щоб продовжити виступи у вищій лізі. При цьому команда відмовилася від Ліги Європи, незважаючи на здобуту путівку.

А у Польщі остаточно позбавлена професійної ліцензії варшавська «Полонія», яка в минулому сезоні посіла в чемпіонаті Польщі шосте місце.

Пристрасті навколо «канонірів»

Група уболівальників київського «Арсеналу» звернулася до власника клубу Олександра Онищенка з проханням відмовитися від ідеї змінити назву колективу на ЦСКА. Відповідно до їхньої відозви, назва ФК «Арсенал» уже стала частиною історії.

Окрім «канонірів», масові акції збирають і фанати наразі не існуючого ЦСКА, які й ініціювали перейменування. Сьогодні вони планують влаштувати ходу до офісу ФК «Арсенал».

Водночас віце–президент ФФУ Сергій Стороженко каже, що на наступний сезон команда вочевидь збереже стару назву, адже проходила атестацію саме як «Арсенал».