ХРОНІКА

26.06.2013

Футбол

Львівські «Карпати» можуть поплатитися за радикальні методи скорочення зарплатної відомості. «Зелено–білих» можуть позбавити турнірних очок або накласти вето на трансферну діяльність. Такі санкції від дисциплінарних органів України загрожують клубу, якщо його діяльність буде визнано неправомірною.

«Клуб може просити футболіста погодитися на зниження зарплати. Але це право гравця — погодитися чи ні, він не повинен страждати через те, що клуб, який свого часу підписав контракт, зараз не може виконати його умови», — розповів юрист Маркіян Ключковський в ефірі телеканалу «Футбол».

Наразі цілу групу футболістів «Карпат» змушують погодитися на зменшення зарплати, а тих, хто не згоден, — відсторонюють від тренувань з основою. Відтак на збори до Словенії «зелено–білі» вирушили без групи провідних гравців, серед яких Худоб’як, Ощипко, Кополовець, Ткачук, Мілошевич, Касьян, Голодюк, Зеньов, Марселіньйо, Крістобаль. Вони не погоджуються на зниження платні поза контрактом і тренуються у Львові. «Для повноцінних тренувань нам тільки воротаря бракує», — каже Худоб’як.

Спортивна гімнастика

Українець Ігор Радивілов здобув срібну медаль на етапі Кубка світу, який завершився у Португалії. В опорному стрибку наш гімнаст поступився лише Енріке Сепульведі з Чилі.

Водночас у вправах на кільцях Радивілову до нагороди не вистачило зовсім трішки. Він лише 5 сотих бала програв аргентинцеві Федеріко Молінарі. Переміг тут бразилець Артур Дзанетті.

Тріатлон

Наш співвітчизник Іван Іванов показав свій найкращий результат у кар’єрі, здобувши бронзову нагороду на етапі Кубка світу в Едмонтоні. За останні три роки подібного здобутку серед українців змогли досягти лише знані лідери українського тріатлону — Юлія Єлістратова («золото» і «бронза») та Данило Сапунов («бронза»).

На фініші лідируюча група йшла доволі щільно, і українець на самісінькій стрічці на 5 секунд випередив мексиканця Родріго Гонсалеса. Ще один українець — Ростислав Пєвцов — розмістився у середині фінішного протоколу — 24–те місце.

Бокс

Розбіжності, які існували між командами Володимира Кличка та Олександра Повєткіна з приводу поєдинку за звання чемпіона світу у суперважкій вазі, нарешті залагоджені. Тепер усе залежить від рішення Всесвіт­ньої боксерської асоціації (WBA), за головний пояс якої і має відбутися бій Кличка та Повєткіна цієї осені.

«Після багатьох тижнів роботи ми прийшли до угоди за контрактом. Команда панів Рябинського і Хрюнова з одного боку і наша — з іншого провели серію хороших зустрічей і знайшли розумний, чесний компроміс. Тепер контракт повинна схвалити WBA. Від цього залежить, відбудеться бій чи ні», — розповів менеджер Кличків Берн Бенте.

Баскетбол

Товариські матчі молодіжних збірних (–U20). Україна — Ізраїль — 86:81, 77:76, 64:82.

* * *

Віце–чемпіон Італії — «Вір­тус» — не візьме участі в Євролізі сезону 2013/14 через брак коштів для виконання мінімальних вимог організаторів. Однак Євроліга запропонувала «уайлд кард» у кваліфікаційному раунді не київському «Будівельнику», як повідомляли деякі ЗМІ, а іншому італійському клубу — «Варезе».

Шахи

На чемпіонаті України з шахів, що завершується в Києві, у чоловіків після дев’яти турів лідирують Руслан Пономарьов та Антон Коробов — по 6 очок. У жінок після семи зіграних партій на першому місці йде Марія Музичук — теж 6 очок. І там, і там — два тури до фінішу.