ХРОНІКА

20.06.2013

Фехтування

Чоловіча збірна українських шпажистів здобула бронзові нагороди чемпіонату Європи–2013. Позавчора ввечері в Загребі Богдан Нікішин, Анатолій Герей, Дмитро Карюченко та Віталій Медведєв у матчі за третє місце здолали французів — 41:24. А «золото» здобули швейцарці, які перемогли наших кривдників угорців — 43:36.

Футбол

Одразу два перспективні нападники стали гравцями київського «Динамо». Із ПСВ (Ейндховен) за 9 млн. євро — і це повторення рекорду платоспроможності клубу — прийшов 25–річний гравець збірної Голландії Джермейн Ленс. А з «Андерлехта» прийшов ще один темношкірий — 27–річний конголезець Дьємерсі Мбокані.

Тим часом колишній захисник киян Тарас Михалик на правах вільного агента перейшов у московський «Локомотив». Угода 29–річного футболіста з новим клубом розрахована на три роки.

* * *

Новим головним тренером львівських «Карпат» призначено Олександра Севідова, якого перед тим звільнили з ужгородської «Говерли».

* * *

Виконком ФФУ ухвалив остаточне рішення про участь у наступному чемпіонаті прем’єр–ліги 16 клубів — із «Говерлою» та запорізьким «Металургом», без «Кривбасу», «Сталі», «Олександрії» й «Буковини». Команди–учасниці зобов’язані заявити на турнір принаймні по п’ять своїх вихованців.

Теніс

Перша ракетка України Леся Цуренко вийшла до чвертьфіналу великого трав’яного турніру WTA в Хертогенбосху. У матчі другого кола киянка здолала Штефані Фегеле зі Швейцарії — 6:1, 7:6.

Тим часом у кваліфікації Уїмблдону українці виступають невдало. Усі дівчата вилетіли ще в першому колі відбору. Після провалів Марини Заневської та Катерини Козлової зазнали поразок і Юлія Савчук (Марині–Єлені Камерін з Італії — 4:6, 5:7), і Юлія Бейгельзімер (британці Лорі Робсон — 3:6, 2:6), і Людмила Кіченок (росіянці Вірі Душевіній — 2:6, 0:6). У другому колі вибули наші останні хлопці з відбору. Олександр Недовєсов програв французу Стефану Роберу — 1:6, 3:6, Ілля Марченко — Малеку Джазірі з Тунісу — 7:6, 5:7, 4:6, а Денис Молчанов у грі з австрійцем Мартіном Фішером припинив боротьбу через травму за рахунку 0:4.

Легка атлетика

Ще одна кадрова втрати збірної України з легкої атлетики. Майстер потрійного стрибка з Дніпропетровська Шериф Ель–Шериф переїжджає в Туреччину. Темношкірий син українки та суданця називає причинами свою віру — мусульманську — та кращі фінансові можливості в Туреччині. При цьому Федерація легкої атлетики України пого­джується відпустити Шерифа за скороченою процедурою лише за 150 тисяч доларів компенсації — приблизно стільки було витрачено на його підготовку. Інакше спортсмен має пропустити три сезони через «карантин».

За даними газети «Сєгодня», Туреччина пропонує замість грошей надати місце для зборів української команди на 200 осіб на 20 днів безкоштовно, однак ФЛАУ погоджується лише на гроші. Адже турки обіцяли провести збори для наших атлетів за перехід у їхню збірну українського дискобола Івана Гришина, але досі не дотримали обіцянки.

Арени

Кабінет Міністрів України призначив Сергія Симака замість Володимира Генінсона директором державного концерну «Спортивні арени України», що управляє НСК «Олімпійський», київським Палацом спорту та «Ареною Львів». Раніше Симак обіймав посаду начальника управління перспективного розвитку та координації будівництва апарату Київської міської державної адміністрації.

Якраз позавчора на НСК «Олімпійський» провела перше тренування легкоатлетична збірна України, яка 22 червня стартує на командному чемпіонаті Європи в Британії.