Безцінний «трюльник»

20.06.2013

Після того як баскетболісти «Сан–Антоніо сперз» у фінальній серії проти «Маямі» повели з рахунком 3:2, любителі прогнозів та статистики підрахували, що шанси команди з Техасу здобути п’ятий чемпіонський титул НБА становлять 75%. Однак у ніч на середу «шпори» програли шостий поєдинок — 100:103. Відтак рахунок у серії став рівним, як і шанси фіналістів на чемпіонство. Тепер доля чемпіонських каблучок має вирішитися в останньому, сьомому, матчі, який відбудеться у Флориді в ніч на п’ятницю за київським часом.

Без сумніву, фактор рідних стін учора неабияк допоміг Леброну Джеймсу і Ко. Переповнена «Амерікан Ейрлайнз арена», яка на вирішальних матчах своєї команди завжди «одягається» в усе біле, стала свідком та натхненником героїчного порятунку «Хіт». Завдяки точному кидку Рея Аллена із–за дуги за п’ять секунд до завершення четвертої чверті підопічні Еріка Сполстри зрівняли рахунок у матчі, а згодом вирвали перемогу в овертаймі, відклавши з’ясування чемпіона на десерт. Найрезультативніший — Леброн Джеймс із «трипл–даблом», причому набраних очок у його активі – аж 32.

Цікаво, що, як у півфінальній, так і фінальній серії флоридцям досі не вдавалося виграти два матчі поспіль. Однак тепер може датися взнаки фактор «свого поля», де, за розкладом, призначені заключні два поєдинки «золотої» серії. Власне, саме для цього — щоб у вирішальний момент отримати перевагу рідних стін — упродовж сезону баскетболісти «Маямі хіт» працювали не покладаючи рук, ставши, в підсумку, переможцями «регулярки».

 

ТАБЛО

НБА. «Плей–оф». Фінал (серія до 4 перемог). «Маямі» – «Сан–Антоніо» — 103:100 ОТ (27:25, 17:25, 21:25, 30:20, 8:5; Джеймс (32 + 11 передач + 10 підб.), Чалмерс (20) — Данкан (30 + 17 підб.), Леонард (22); рахунок у серії – 3:3).