«Золотий» пагін у Ростоку

20.06.2013
«Золотий» пагін у Ростоку

На минулорічному чемпіонаті Європи українські стрибуни у воду з трампліна зібрали рекордний ужинок медалей. Із вісьмома нагородами, дві з яких були найвищої проби, підопічні Тамари Токмачової з великим гандикапом виграли загальний залік. Цьогорічний єврофорум проходить за місяць до старту чемпіонату світу з водних видів спорту, який прийме Барселона. Тож змагання в німецькому місті Росток — вважай, контрольний старт напередодні головного турніру року. І, думається, результат наших спортсменів має бути не гіршим за торішній.

Про максимальну готовність та бойове налаштування «синьо–жовтих» стало зрозуміло вже в перший день турніру, коли Олександр Бондар та Юлія Прокопчук виграли «золото» в командних змаганнях. Дует 19–річного луганчанина та 26–річної киянки в сумі набрав 413,2 бала, випередивши німецьку (384,0) та російську (348,1) пари. До слова, на попередньому, напрочуд продуктивному, єврофорумі, що проходив у Ейндховені, українська збірна в цьому виді програми здобула «срібло». Тоді Україну представляли Бондар та Олена Федорова.

Відзначимо, що на нинішній чемпіонат Європи Тамара Токмачова привезла дещо оновлений склад. Поряд зі знаними ветеранами (Ілля Кваша, Федорова, Прокопчук) та талановитою молоддю (Бондар, Горшковозов), змагатимуться нові стрибуни. Так, замість досвідченого дуету призерів Олімпіади–2008 Кваша/Пригоров на триметровому трампліні виступатимуть Олег Колодій та Олександр Горшковозов, які перемогли своїх старших колег на чемпіонаті України. А на метровому трампліні пару Олені Федоровій складе абсолютна дебютантка такого роду змагань Анастасія Недобіга. Уперше на вишку ЧЄ стане й Ганна Красношлик. Як відзначає наставниця українських стрибунів, нові імена в збірній — це «робота на майбутню Олімпіаду».