ФУТБОЛ

19.06.2013

Чемпіонат світу–2013

Відбірковий турнір ЧС–2014. Зона Азії. Заключний раунд. 8–й тур. Група А. Півд. Корея — Іран — 0:1, Узбекистан — Катар — 5:1.

Підсумкове становище: Іран — 16, Півд. Корея, Узбекистан — 14, Катар — 7, Ліван — 5.

Група В. Австралія — Ірак — 1:0 (Кеннеді, 83).

Турнірне становище: Японія — 17, Австралія — 13, Оман — 9 (7 матчів), Йорданія — 7 (7), Ірак — 5.

Після вчорашніх матчів на бразильський «мундіаль» кваліфікувалися австралійці (для них це буде третя фінальна частина ЧС поспіль), іранці та південні корейці. Узбеки ж ще матимуть шанс у стикових матчах.

Кубок конфедерацій–2013

Кубок конфедерацій (Бразилія). 1–й тур. Група В. Таїті — Нігерія — 1:6 (Ж. Теау, 54 — Елдерсон, 5, 80; Одуамаді, 10, 26, 76; Ж. Теау, 68 (у свої ворота).

Турнірне становище: Нігерія, Іспанія — 3, Уругвай, Таїті — 0.

Збірна Таїті, яка потрапила на КК як переможець Кубка Океанії, зіграла фактично перший серйозний матч міжконтинентального рівня у своїй історії. У цій команді із французького володіння в Полінезії — аж дев’ять безробітних і єдиний професіонал–легіонер (нападник Марама Ваїруа виступає в оренді за грецький друголіговий «Пантракікос», а належить «Нансі»). Для таїтян величезним досягненням став уже сам факт забитого м’яча престижу у ворота чемпіонів Африки. За нігерійців із 52–ї хвилини грав київський динамівець Браун Ідейє, який примудрився не реалізувати жоден із трьох виходів сам на сам із голкіпером.

Зміна

Молодіжний чемпіонат Європи (U–21, Ізраїль). Півфінали. Іспанія — Норвегія — 3:0 (Родріго, 45+1; Іско, 87; Мората, 90+3) ; суддя — Сергій Бойко (Україна)), Італія — Голландія — 1:0 (Боріні, 79).

Фінал: Іспанія — Італія (грали вчора ввечері).

Справи «Арсеналу»

Київський «Арсенал» найближчим часом перейменують у ЦСКА, повернувши клубу назву, яку він носив до 2001 року. «Я почув уболівальників ЦСКА (які виступили з такою ініціативою). Зараз якраз відбувається процес заміни назви, і, думаю, до початку сезону, якщо не буде сюрпризів, встигнемо владнати всі питання», — повідомив в інтерв’ю «Спорт–Експресу» президент ФК Олександр Онищенко.

За його словами, повноцінні контракти з «Арсеналом» уже підписали Максим Шацьких, який повертається до табору «канонірів» після піврічних виступів за «Чорноморець», та Кирило Петров (екс–«Говерла»).

Друга київська команда їде на збори до Словенії, а новий сезон почне домашніми іграми на стадіоні «Колос» у Борисполі.

Тренерський місток

Учора керівництво ужгородської «Говерли» представило команді та журналістам нового головного тренера — В’ячеслава Грозного. Цей досвідчений український фа­хівець відомий за роботою в київському «Арсеналі», софійському «Левськи», запорізькому «Металурзі», грозненському «Тереку», а також за посадою асистента в московському «Спартаку». Останнім наразі клубом Грозного був казахстанський «Тобол» (Кустанай, 2011—2012).

Щодо попереднього наставника закарпатцыв, то Олександра Севидова розглядають як одного з кандидатів на пост очільника львівських «Карпат».

* * *

Позавчора московський «Локомотив» розірвав контракт із головним тренером команди Славеном Біличем — за взаємною згодою сторін без взаємних претензій. Новим наставником «залізничників» став білорус Леонід Кучук, який донедавна працював у «Кубані», перед тим — у київському «Арсеналі» й розглядався як вірогідний кандидат на пост тренера «Динамо».