Соняшник не винен

18.06.2013

Серед білого дня у Первомайську співробітники ДАІ без пояснення причин заарештували відразу дев’ять навантажених зерновозів, які належать агрофірмі БЮТівця Аркадія Корнацького, і вилучили всі документи у водіїв. Вантажівки із зерном та соняшником відправили на штрафмайданчик, а шоферів — доставили до Первомайського райвідділу на допит. Сам Корнацький впевнений, що влада цілеспрямовано знищує його бізнес, аби виборці 132–го округу не отримали ні зарплати, ні врожаю.

Нагадаємо, підприємець Ко­рнацький балотувався тут до парламенту, але влада відібрала в нього перемогу, скасувавши результати голосування. «Чиновники хочуть знищити опозиціонера в моїй особі і готові йти на відчайдушні кроки, — вважає Аркадій Корнацький. — Це просто свавілля!»

За словами юриста агрофірми Зінаїди Ложкарьової, яка супроводжувала цю колону, водії не вчинили жодних порушень правил дорожнього руху, отож причин для затримання не було. «Все робиться за усною вказівкою керівництва обласного управління МВС та особисто голови облдержадміністрації Миколи Круглова», — впевнена Ложкарьова.

Протилежну точку зору на події озвучили в міліції. Як розповіли в прес–службі УМВС у Миколаївській області, вантажівки були арештовані в рамках кримінального провадження, яке ведеться в судах Київської області. Суть справи в тому, що майно агрофірми Корнацького перебуває в заставі одного з банків, і зараз триває судовий розгляд щодо повернення грошей за кредитом.

Щоб розібратися з беззаконням, до Первомайська з Києва прибули народні депутати від «Батьківщини» Ігор Бриченко, Володимир Бойко та Михайло Апостол. Вони зажадали надати документи, на підставі яких було арештовано вантажівки Корнацького. Однак, з’ясувалося, що таких документів просто не існує. Тож парламентарії планують порушити перед міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком питання про тиск правоохоронних органів на ТОВ «Агрофірма Корнацьких», від якого страждають 15 тисяч робітників і пайовиків.