ХРОНІКА

18.06.2013

Фехтування

Невдало стартували українські фехтувальники на першості Європи в Загребі. У жіночій рапірі наша лідерка Ольга Лелейко в 1/32 фіналу поступилася Діані Яковлевій із Росії (13:15), а Анастасія Московська з таким самим рахунком — росіянці Інні Дериглазовій. Катерина Ченцова на цьому етапі перемогла Катерину Бірюкову (знов–таки з Росії) — 15:14, однак в 1/16 фіналу зазнала поразки від німкені Каролін Голубицьки — 5:15.

У змаганні чоловіків наш перший номер Богдан Нікішин в 1/32 фіналу переміг фіна Ніко Вуорінена — 15:12, а в наступному колі програв швейцарцеві Фабіану Коте — 2:3. Такий самий шлях пройшов Олег Соколов (виграш у румуна Йонуца Трандафіреску — 15:10, програш ізраїльтянину Григорію Бескіну — 11:15). Дмитро Карюченко в 1/64 фіналу «заколов» чеха Ріхарда Покорного — 15:7, але в 1/32 поступився італійцеві Енріко Гароццо — 11:15. На етапі 1/32 закінчив турнір Анатолій Герей (поразка португальцеві Жоао Кордейро — 10:15),

Триатлон

Серед дев’яти українців, що брали участь у чемпіонаті Європи в турецькій Аланії, найкращий результат серед жінок показала колишня юніорка Олександра Степаненко — п’яте місце з відставанням від лідера лише в 32 секунди. «Золото» здобула голландка Рейчел Клямер. При цьому наша досвідчена триатлетка Юлія Єлістратова зійшла з дистанції через прокол шини велосипеда, а Інна Рижих — через стару травму.

У чоловіків чемпіоном Європи другий рік поспіль став росіянин Іван Васильєв, а представник України Данило Сапунов посів дев’яте місце. Антон Вітолін дістався фінішу 21–м, Єгор Мартиненко — 35–м.

Легка атлетика

На VI етапі «Діамантової ліги» в Осло українці (точніше — українки) здобули три медалі. У бігу на 800 м Наталія Лупу виграла «срібло», показавши результат 1.59,59 хв. У потрійному стрибку друге місце посіла Ольга Саладуха (14,56 м). Марія Ремень завоювала бронзову медаль на 100–метрівці (11,07 с).

Плавання

На третьому — заключному — етапі міжнародних комерційних змагань «Маре Нострум–2013», що відбувся у французькому місті Кане–ан–Руссійон, українські плавці здобули п’ять медалей. Сергій Фролов отримав два «срібла», пропливши 400 м вільним стилем із результатом 3:50.83, а 1500 м — 15:13.58. Наймолодша спортсменка — 14–річна Вікторія Солнцева — на своєму першому дорослому турнірі такого рівня завоювала «срібло» на 100 м брасом (1:07.51) та «бронзу» на 200 м (2:25.76). Дарина Зевіна на 200–метрівці на спині цього разу відзначилася другим місцем (2:10.59).

Фігурне катання

Дисциплінарна комісія Міжнародного союзу ковзанярів (IСУ) дискваліфікувала на два роки українського суддю з фігурного катання Наталію Круглову. Як повідомляє РІА «Новості» з посиланням на прес–службу ІСУ, комісія розглядала епізод, який стався на Кубку Ніцци–2012. Українській парі слід було набрати технічний мінімум для участі в чемпіонаті Європи, і за обідом у кафе Круглова звернулася до іншого арбітра з проханням поставити дуету високу оцінку. Провина українки була доведена, й тепер Круглова впродовж двох років не матиме права займатися будь–якою діяльністю, пов’язаною із заходами IСУ.

Олімпіада в Буковелі

Віце–прем’єр України Олександр Вілкул заявляє, що Україна серйозно націлена на завоювання права проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. За його словами, проведення Білої олімпіади дозволить розвинути інфраструктуру Карпатського регіону і прорекламувати туристичний потенціал Львівщини за кордоном. «У нас є всі шанси зробити Карпатський регіон визнаною у світі перлиною зимового і літнього туризму, тренувальною і змагальною базою із зимових видів спорту», — сказав Вілкул, який нещодавно став головою оргкомітету з підготовки української заявки на проведення у Зимової олімпіади–2022.