«Двійочник» прокинувся — а хтось мільйонер!

13.06.2013

Працівник банку в Німеччині переказав на рахунок клієнта понад 222 мільйонів євро, заснувши під час роботи. Як повідомляє сайт «Бі­Бі­Сі ньюз», чоловік повинен був здійснити переказ лише 64,2 євро, але задрімав, залишивши руки на клавіатурі. Уві сні від тиснув на кнопку «2», тож і перекинув якомусь щасливчикові аж 222222222,22 євро.

Курйозний інцидент стався ще у квітні минулого року у відділенні неназваного банку у Франкфурті­на­Майні. А стало відомо про це днями — коли відбувся суд, пов’язаний із цією справою.

Помилку банківського службовця виявили й виправили невдовзі після «проколу». Так що суд стосувався не розтрати. Річ у тім, що після «сонного» переказу начальство звільнило з роботи 48­річну працівницю банку, в чиї обов’язки входив контроль за діями заснулого співробітника. Жінка, яка пропрацювала в банку з 1986 року, звернулася до суду, наполягаючи на тому, що переказ із багатьма двійками вона схвалила помилково, а не зі злого наміру.

Суд із трудових спорів встановив, що в день події співробітниця перевірила більше 800 операцій, причому на кожну йшло трохи більше секунди. Суддя визнав звільнення запрацьованої фрау незаконним, постановивши, що достатнім покаранням було б оголошення догани. Відтак співробітницю банку мають поновити на роботі.

Інформації про наслідки інциденту для самого «двійочника» не надходило.