НОВИНИ ПЛЮС

12.06.2013

Перегляд бюджету–2013

Президент Віктор Янукович наполягає на перегляді державного бюджету–2013 за підсумками першого півріччя. Про це він сказав учора на засіданні Комітету економічних реформ у Києві. За його словами, слід розглянути бюджет на друге півріччя і внести відповідні корективи, бажано — в бік збільшення».

«Я звертаюся до всього економічного блоку, до першого віце–прем’єр–міністра. 800 проектів, які ви обіцяли до кінця першого півріччя, — я хотів би побачити, як вони почали працювати, — сказав глава держави. — Давайте у відпустку ніхто не піде, поки не буде [це зроблено]».

Покращення Януковича

Президент Віктор Янукович констатує збільшення доходів населення. «Якщо казати про минулий рік, нам вдалося досягти мети, яку ми ставили. Ми підвищили реальні доходи населення майже на 10%, реальні заробітні плати — на 14%, середній розмір пенсій збільшився близько 17%. Це відчутно для людей», — цитує прес–служба Януковича його заяву на засіданні Комітету економічних реформ.

Вимоги до мітингувальників

Міністерство внутрішніх справ пропонує уточнити перелік предметів, які заборонено мати організаторам і учасникам мітингів. Це одна зі змін до законопроекту про мирні збори, підготовлених міністерством. Як розповів заступник голови МВС Віктор Ратушняк, ідеться про зброю, колючо–ріжучі та інші предмети, які можуть бути використані для тілесних ушкоджень, боєприпаси, піротехнічні вироби, вибухові, легкозаймисті та ядучі речовини. Учасникам мітингів також пропонується заборонити приховувати обличчя масками, шарфами, пов’язками чи капюшонами — аби була змога виявити можливих порушників громадського порядку.

Інцидент із журналістом

Учора в ЗМІ з’явилася інформація, нібито минулої суботи група невідомих осіб у Києві здійснила напад на журналіста, виконавчого секретаря міської організації Незалежної медіа–профспілки Георгія Ермана. Біля станції метро «Дарниця», як повідомляє прес–служба медіа–профспілки, п’ятеро нападників вимагали від Ермана вигукувати на відеокамеру націоналістичні гасла та погрожували розправою через те, що він ображав у своїх статтях націоналістів. Коли «журналіст сказав нападникам, що опонує будь–яким людиноненависницьким ідеологіям і не має жодних українофобських поглядів, йому в обличчя кинули яйцем».

«Режим починає нову серію серіалу «загроза фашизму». Тепер вони не просто будуть наймати гопників для побиття журналістів — гопникам при цьому наказано кричати «Слава Україні!» — так відреагував на новину народний депутат від «ВО «Свобода» Андрій Іллєнко. У своєму «Фейсбуці» він назвав інцидент з Ерманом «дискредитацією націоналістів» із використанням «псевдобоївки».