Знову на виїзд?

12.06.2013

Президент Віктор Янукович виступає за проведення позачергової сесії Верховної Ради. «Якщо буде далі тривати блокування парламенту, необхідно проводити позачергову сесію, Володимере Васильовичу, і приймати рішення», — сказав учора Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ, звертаючись до Голови ВР Рибака. «Безумовно, всі питання вирішуються за столом переговорів, але якщо проблеми не вирішуються, необхідно приймати, як говорять, політичні рішення», — додав Президент.

Нагадаємо, минулого тижня опозиція заблокувала президію Ради, і «регіонали» розглядають варіант із новим «виїзним» засіданням або іншим способом відновлення роботи в сесійному режимі наступного пленарного тижня. Партія регіонів уже зібрала підписи за проведення позачергової сесії, але цього тижня провладних нардепів таки відпустили з Києва, куди кому треба.

Натомість цими днями може відбутися зустріч голів опозиційних фракцій із Президентом. Принаймні сам він висловлює згоду на такі переговори. «За» ідею публічної дискусії з главою держави висловилася й ув’язнена Юлія Тимошенко. Умова опозиції — щоб вони відбулися не в четвер, коли заплановано мітинг у рамках акції «Вставай, Україно!» в Миколаєві.

На вчорашнiй нарадi у спiкера Рибака керiвник фракцiї «Батькiвщина» Арсенiй Яценюк повiдомив, що якщо Президент прийде до ВР особисто оголосити своє послання (а це вимога для розблокування парламенту), опозицiйнi фракцiї зобов’язуються вислухати його без висловлення публiчних протестiв.