НОВИНИ ПЛЮС

12.06.2013

Вустами дитини

2 серпня Перший Національний покаже фінал всеукраїнського відбору  дитячого пісенного конкурсу «Євробачення 2013». Як повідомляє прес–служба каналу, 8 червня  журі визначило 18 фіналістів нацвідбору. Ще двоє конкурсантів вибороли право змагатись у фіналі після перемоги у проекті Першого Національного «Музична академія «Євробачення».

Претенденти на участь у конкурсі від України поїдуть до міжнародного дитячого центру «Артек» і готуватимуться до виступів у фіналі із педагогами з вокалу, хореографії та акторської майстерності.

До складу журі, яке обирало фіналістів, увійшли музичний продюсер Першого Національного Владислав Багінський (голова журі); начальник управління закордонного співробітництва НТКУ Вікторія Романова; композитор, аранжувальник та музичний продюсер Михайло Некрасов; співачка, телеведуча, народна артистка України Алла Попова; музичний продюсер Олена Мозгова.

Як уже повідомлялося раніше, дитячий пісенний конкурс «Євробачення–2013» пройде в Києві.

Уроки бароко

ХІ Фестиваль давньої музики у Львові під титулом «Майстерня барокової музики» відбудеться цього року не восени, як зазвичай, а з 24 по 29 червня. Про це повідомляє агенція i–pro.kiev.ua.

Програма цьогорічного фестивалю має виразний едукативний акцент — протягом фестивального тижня відбудуться курси виконавства на бароковій трубі (проф. Томаш Слюсарчик, Польща), віолі да ґамба (проф. Петер Беновіч, Австрія), курс вивчення та застосування барокових строїв (Марек Топоровскі, Польща).

На завершення фестивального циклу у Львові та Ужгороді відбудеться виконання програми «Церковна музика Речі Посполитої XVII cтоліття. Марцін Мєльчевський і його школа». Ця яскрава звукова фреска перенесе слухачів у епоху творення полікультурного і поліконфесійного музичного середовища Речі Посполитої, в якому визначальну роль зіграла творчість королівського maestro di cappella М. Мєльчевського і діяльність заснованої під її впливом Віленської школи. До програми увійдуть твори М. Мєльчевського, М. Дилецького, Ф. Шеверовського та ін., її виконає М. Топоровскі з новоствореною Капелою XVII ст. Caрpella Leopolita (Ґрестен–Київ–Ужгород–Львів), до складу якої увійде більшість учасників фестивалю.

Танго свободи

Мюзік–бенд ORCHESTRA VITO презентував першу сольну платівку Libertango. Інструментальна збірка Libertango — це одинадцять легендарних мелодій у віртуозній інтерпретації мюзік–бенду Orchestra Vito. У Libertango по–новому зазвучали романтичні й пристрасні мелодії Астора П’яццолли (назву альбому дала саме його композиція), джазові теми Хуана Тізоля, американські хіти Джері Германа... Одну із композицій, Une vie d’amour Шарля Азнавура, виконує друг Orchestra Vito Павло Табаков. На презентації в «Арсеналі» цей творчий тандем виконав хіт Стінга Englishman In New York.

«В альбомі Libertango ми зібрали найкращі хіти, наші візитівки. З цих пісень Orchestra Vito починав свою творчість, і вони є окрасою нашого репертуару досі, — розповів керівник мюзік–бенду, акордеоніст Віктор Янчак. — Отримав безліч позитивних відгуків про нашу інтерпретацію цих знаних музичних творів — як від професіоналів, так і від пересічних меломанів. Причому не тільки в Україні, а й у США, Канаді, країнах Європи. Анонсуємо, що у нашому другому альбомі буде винятково авторська музика».n