Кабанг — собака–героїня

12.06.2013
Кабанг — собака–героїня

Кабанг: страшна, але мужня й знаменита.

На Філіппінах зустріли собаку на кличку Кабанг, яка прибула зі США, де впродовж семи місяців проходила лікування. Свого часу в результаті аварії тварина цілковито втратила верхню щелепу — по суті, її морда складається із висолопленого язика, нижніх зубів та черепа з великими вухами. Але в рідному місті Замбоанга собаку вітали як героїню. Адже в 2011 році вона кинулася під мотоцикл, врятувавши двох дівчаток — доньку та небогу свого господаря.

Після страшної травми Кабанг утекла з дому, але незабаром повернулася. Хазяїн дворняги Руді Бунггал відмовився присипляти мужню улюбленицю. Незважаючи на страшні ушкодження, безноса собака спромоглася вижити й навіть завагітніти. На Філіппінах Кабанг стала зіркою, однак усе одно потребувала дорогого лікування.

Про долю Кабанг в інтернеті прочитала медсестра з Нью–Йорка, яка розгорнула кампанію зі збору коштів на допомогу тварині. У підсумку вдалося зібрати близько 30 тисяч доларів, і Кабанг вирушила до Каліфорнії в супроводі ветеринара Антона Ліма.

І от вона вже вдома. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», у Замбоанзі знаменитий пес побував на прийомі в мера міста, де їй подарували торбу частувань. Крім того, Кабанг дісталося кілька грамот і нагород за відвагу.

Найближчим часом собака без верхньої щелепи житиме з Лімом. Річ у тім, що власник тварини–зірки — Бунггал — наразі переживає фінансові труднощі і потерпає від алкоголізму. Ініціатива щодо постійної опіки ветеринара над Кабанг виходила саме від хазяїна.