Агент 00–Кет

11.06.2013
Агент 00–Кет

Фрейю, кицьку канцлера британського казначейства Джорджа Осборна, запідозрили у… шпигунстві на іноземні розвідки. Таку думку, як пише газета «Дейлі мейл», висловили представники урядового кварталу Лондона, які стежать за пригодами улюблениці міністра фінансів.

Кіт накликав на себе підозри у зв’язку з кількома фактами. Першим дивним моментом у біографії Фрейї названо загадкове зникнення: сім’я Осборнів завела кицьку в 2009 році (тоді Консервативна партія, яку представляє міністр, була в опозиції, і його сім’я жила в Ноттінг–Хіллі, а не на Даунінг–стріт, як зараз), через кілька місяців тварина пропала, але в 2011 році знайшлася. Її ідентифікували за чіпом і повернули Осборнам, які до того часу вже оселилися у міністерській резиденції на Даунінг–стріт, 11. На думку критиків, за той час, що Фрейя була відсутня, її могли «завербувати» китайські шпигуни, забезпечивши пухнасту секретним обладнанням і потім повернувши господарям.

Другим незвичайним епізодом названо поведінку кицьки. Так, на відміну від кота прем’єр–міністра Девіда Кемерона Ларрі, який вважає за краще ледарювати, Фрейя розгулює по Уайтхолл, буває на військових навчаннях, відвідує різні урядові будівлі і навіть проводить час у барі.

Коментуючи вільне відвідування Фреєю різних охоронюваних будівель, секретар Джорджа Осборна заявив, що «вона з Казначейства і їй можна скрізь».

Офіційно Фрейя разом із Ларрі займаються ловінням мишей і щурів у резиденції прем’єр–міністра. Кицьку взяли на допомогу котові, якого не раз звинувачували в надмірних лінощах і неналежному виконанні своїх обов’язків.