Ось такі в неї жарти

07.06.2013

Американка Дороті Кастер відзначила свій 102–й день народження, стрибнувши з мосту Перрайн у її рідному штаті Айдахо. А висота цієї конструкції над річкою Снейк становить ні багато ні мало – 148 метрів!

Як повідомляє телеканал «Фокс ньюз», пані Кастер не вперше святкує іменини в такому екстремальному стилі. Торік, на 101–й день народження, вона випробувала атракціон «зіп лайн» – спуск на карабіні по тросу, підвішеному між двома берегами каньйону Снейк–рівер.

Нинішній стрибок – подарунок від членів сім’ї Дороті. Ідеться про таку розвагу, як бейс–джампінг – стрибки з парашутом зі споруд великої висоти (будинків, антен, мостів тощо). Міст Перрайн – дуже популярне місце для забав бейс–джамперів із різних куточків Америки.

Для підстраховки старенька стрибала не сама, а в тандемі з інструктором. «Я спочатку збиралася стрибнути з літака, але потім подумала, що це вже занадто. «Забудь про це, – сказала я собі. – Давай відзначимо день наро­дження чинно і спокійно – просто стрибнемо з мосту», – розповіла бабця Перрайн, оговтавшись після приземлення. На запитання, як усе це поєднується з її віком, Дороті відповіла: «Я також часом про це замислююсь. Але я просто живу, отримую задоволення від життя, роблю, те що треба, і зов­сім не згадую про свої роки».

Старенька не втрачає почуття гумору, адже її фах – комік. Раніше Кастер працювала на телебаченні, зокрема брала участь у популярному «Шоу Дже Лено». А ще вона чудово грає на гармоніці.