Бронзова напівзупинка

07.06.2013

Як мінімум п’ять бронзових нагород континентального форуму гарантувала собі українська збірна боксерів–аматорів, після того як п’ятірка підопічних Дмитра Сосновського пробилася до півфінальної стадії першості Європи. Принагідно упевнена хода наших боксерів на мінському Євро дозволяє їм розраховувати на значно вищі місця. Остаточний розподіл медалей відбудеться 7–8 червня, коли пройдуть півфінальні та фінальні двобої.

Хай там що, а цьогорічне досягнення «синьо–жовтих» за будь–яких умов перекриє здобутки попереднього євротурніру — 2011 року, коли українські боксери виграли лише дві «бронзи». Щоправда, тоді на ЧЄ до Туреччини Дмитро Сосновський возив відверто другий склад, готуючи своїх лідерів — Ломаченка і Ко — до більш рейтингових турнірів. Натомість тепер наставник обкатує тих, кого в спорті прийнято називати «першими номерами» нової збірної після відходу майбутніх профі Ломаченка, Усика, Гвоздика.

Найлегшим українським володарем континентальної нагороди 2013 року (нагадаємо, що боїв за третє місце в аматорському боксі немає) став Микола Буценко, який у чвертьфіналі вагової категорії до 56 кг одностайним рішенням суддів переміг італійця Алессіо Ді Савіно — 3:0.

Загалом, перемоги усіх наших півфіналістів носили безапеляційний характер, особливо переконливою вийшла звитяга представника «важкої артилерії» — Дениса Пояцики (91 кг), який у третьому раунді відправив у нокаут опонента з Грузії Левана Гуледані. Іще троє українців відсвяткували впевнену перемогу в чвертьфіналі «за очками». Павло Іщенко (60 кг) розібрався з шотландцем Чарльзом Флінном, Богдан Шелестюк (69 кг) здолав іспанця Юба Ндіайє Сіссоко, а Євген Хитров (75 кг) — росіянина Максима Газікова. Що цікаво, наразі це єдина втрата збірної Росії на ЧЄ — до півфіналу пробилися одразу дев’ятеро представників «триколірних».

Натомість двох збірників не дорахувалася українська команда в півфіналі, після того як Вадим Кудряков (49 кг) програв англійцеві Джеку Батесону (0:3), а Єгор Плевако (понад 91 кг) з таким же рахунком поступився господареві змагань Віктору Зуєву.