Прізвища у футбол не грають

07.06.2013
Прізвища у футбол не грають

Момент єдиноборства українцiв i чорногорцiв у жовтневому протистояннi. Фото з сайта svit24.net

Сьогодні в місті Подгориця відбудеться черговий «матч життя і смерті» для збірної України. Якщо «синьо–жовті» програють чорногорцям — на планах потрапити на чемпіонат світу 2014 до Бразилії можна ставити хрест. Нічия залишає хоч примарні шанси на продовження конкурентної боротьби...

У складі української делегації вчора на Балкани прибули 22 футболісти. Через ушкодження у вкрай важливому виїзному матчі не зіграють травмовані захисники В’ячеслав Шевчук та Олександр Кучер із «Шахтаря» (причому Шевчук отримав ушкодження у недільній товариській грі з Камеруном). Також національній команді у Чорногорії не допоможуть захисник Микола Морозюк iз «МД» та півзахисник Денис Дедечко. Певно, найприкріше — дебютантові збірної з «Кривбасу»: уже на зборах під національним прапором Дедечко отримав ушкодження задньої поверхні стегна. Крім того, залишилися в Києві воротар Максим Коваль з ангіною та хавбек Андрій Богданов.

Увечері в прес–центрі місцевого стадіону «Под Горіцом» відбулася прес–конференція головного тренера збірної України Михайла Фоменка, але ще до того він у коментарі «УМ» повідомив, що найбільше переймається психологічним настроєм та готовністю як команди в цілому, так і окремих футболістів. На зауваження, що цього разу команді зможе допомогти «дніпрянин» Євген Коноплянка, Михайло Іванович відказав: «Прізвища в футбол не грають. Коноплянка, як відомо, тривалий час не мав ігрової практики і дещо розгубив бойові кондиції. Хоча в матчі з камерунцями в деяких епізодах «натякнув» на свій потенціал, але при цьому ефективності йому все–таки бракувало».

Українські тренери мають уявлення про силу збірної Чорногорії, а її перебування на першому місці в групі пояснюють ще й тим, що суперники, зокрема англійці та поляки, недооцінювали рівень «Хоробрих соколів» із «Црни Гори». Хоча чого варті самі клубні прописки форвардів команди Бранко Брновича: Мірко Вучинич — «Ювентус», Стеван Йоветич — «Фіорентина», Андрія Делібашич — «Райо Вальєкано». Нагадаємо, у жовтні в Києві чорногорці обіграли наших із рахунком 0:1. І це — країна з населенням усього 625 тисяч. Удвічі менше, ніж у Деснянському районі Києва.

Відомо, що на стадіоні в Подгориці Україну підтримають 700 наших фанів.

 

ДО РЕЧІ

Відбірний матч ЧС–2014 у Подгориці між збірними Чорногорії та України стане ювілейним для обох національних команд: 200–м — для України, 50–м — для наших суперників.