Паралельними курсами

04.06.2013

Виступ українських тенісистів на «Ролан Гарросі» остаточно завершився ще минулої п’ятниці, коли свій стартовий матч у парному розряді, не дограний напередодні через настання сутінок, програла Леся Цуренко. Їхній дует з іспанкою Марією–Тересою Тореро–Флор не встояв перед Крістіною Младенович/Галиною Воскобоєвою (Франція/Казахстан, 10) — 2:6, 5:7.

Натомість до екватору відкритої першості Франції дісталися всі фаворити «одиночок». Як у жінок, так і в чоловіків боротьбу продовжують чотири перші номери посіву. При цьому у представниць слабкої статі із топ–10 залишилася перша половина, тоді як у хлопців із дистанції зійшли троє представників першої десятки.

Хай там що, а жива легенда тенісу швейцарець Роджер Федерер (2), пробившись до чвертьфіналу «РГ», здобув свою 900–ту перемогу в професійній кар’єрі. Колишній очільник світового рейтингу позавчора ввечері здолав–таки господаря кортів Жиля Сімона (15) — 6:1, 4:6, 2:6, 6:2, 6:3.

До числа восьми найкращих пройшли і майстер ґрунтових кортів, фаворит букмекерів Рафаель Надаль (3), і перша ракетка світу Новак Джокович (1), і Давід Феррер (4)

У жінок місце у 1/4 фіналу вже забронювали Серена Уїльямс (1), Агнешка Радванська (4) та Вікторія Азаренко, яка вчора в обід розібралася з Франческою Ск’явоне — 6:3, 6:0.