Знову як останній

31.05.2013
Знову як останній

Збірна Фоменка готується в Кончі–Заспі до гри з Чорногорією. (УНІАН.)

Можливо, комусь може здатися, що головний тренер національної збірної Михайло Фоменко використовує заїжджену платівку, кажучи про те, що кожен матч «синьо–жовтих» у відборі на ЧС–2014 — як останній. Однак і після перемог над Польщею та Молдовою турнірна ситуація для українців залишається складною — без гостьового виграшу 7 червня в Чорногорії думати про бразильський «мундіаль» буде складно.

Відтак гонитва за лідерами групи змушує Михайла Івановича вимагати від підопічних максимальної віддачі. «Шкода, що граємо з чорногорцями вже після завершення чемпіонату України. На жаль, у футболістів «Дніпра» та «Динамо», які не виконали завдання на сезон, психологічний настрій не найкращий», — називає проблеми наставник. До того ж збірна має відчутні кадрові втрати. Через травми точно не зіграють Девич та Мандзюк, на два матчі дискваліфікований Степаненко. Не до кінця відновили здоров’я Гармаш, Селін та Безус.

У найближчому товариському матчі — 2 червня в Києві — проти команди Камеруну, аби вберегтися від нових травм, Фоменко гратиме в обережний футбол: «Важливо, щоб у цій зустрічі футболісти не травмувалися, тому буде трохи не та гра, яку всі хотіли б бачити».

Вочевидь у протистоянні з «Неприборкуваними левами», яких очільник нашої збірної називає виконавцями високого рівня — адже камерунці виступають переважно за європейські клуби, отримають можливість заявити про себе дебютант збірної Денис Дедечко із «Кривбасу» та викликаний на заміну Девичу Олександр Ковпак із «Севастополя». «Цих гравців ми вели давно, але запрошувати одразу десятьох новачків зараз ми не можемо, тому викликаємо одного–двох», — каже тренер.

Саме Кемерун, за словами Фоменка, покаже, як збірна готова до принципового поєдинку в Подгориці. Вирішальним у визначенні складу на матч із чорногорцями, на думку Фоменка, стане психологічний стан футболістів.

ЗБІРНА УКРАЇНИ

 

Воротарі: П’ятов («Шахтар»), Коваль («Динамо»), Худжамов («Іллічівець»).

Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький (усі — «Шахтар»), Хачеріді, Селін (обидва — «Динамо»), Федецький («Дніпро»), Бутко («Іллічівець»).

Півзахисники: Гусєв, Гармаш, Ярмоленко, Безус (усі — «Динамо»), Богданов («Арсенал»), Коноплянка, Ротань, Олійник, Кравченко (усі — «Дніпро»), Морозюк («Металург» (Д)), Степаненко, Гречишкін (обидва — «Шахтар»), Едмар («Металіст»), Тимощук («Баварія», Німеччина), Дедечко («Кривбас»)

Нападники: Селезньов, Зозуля (обидва — «Дніпро»), Ковпак («Севастополь»), Гоменюк («Арсенал»).