«Ой вуса–вуса ви ж мої, довго служили ви мені…»

30.05.2013

«Дурік, ти навіщо вуса зголив?» — цю знамениту фразу з кінокомедії цілком може почути 86–річний британець Кен Перкін. Адже з ранньої юності, коли в нього тільки почала пробиватися рослинність на обличчі, Кен відрощував і леліяв вуса. І от тепер — після 70 (!) років «вусатості» — верхню губу Перкіна поголили. Причому проти його волі!

Трапилося це в лікарні, де за хворим ветераном доглядали санітарки. Їм було байдуже, що з цими самими вусами Кен пройшов Другу світову війну — служив у британській армії у званні сержант–майора.

У шпиталях старий Перкін провів загалом три місяці й виписався 20 травня вже безвусим. І таким своїм виглядом неабияк вразив близьких та родичів, котрі звикли бачити батька й дідуся лише з пишними вусами.

Днями Ієн Перкін, син потерпілого, звернувся до суду, оскарживши дії медичного персоналу. Як пише видання The Telegraph, Ієн вимагає серйозного фінансового відшкодування за моральні збитки, завдані його батькові. За словами позивача, з точки зору закону такі дії можна прирівняти до образи дією. «Якби я вчинив те саме з ким–небудь, скажімо, на автобусній зупинці, мене могли б посадити на шість місяців», — заявляє Перкін–молодший.