ХРОНІКА

30.05.2013

Футбол

Цього тижня в УЄФА почалася процедура відкликання атестату одного з українських клубів на участь у єврокубках. За інформацією сайту «Футбол News», ідеться про «Дніпро». Причина — борги ФК перед підрядником будівництва стадіону. УЄФА вимагає погасити заборгованість до 31 травня.

* * *

Англія. Чемпіоншіп (другий дивізіон). Фінал «плей–оф» за право грати в прем’єр–лізі. «Крістал Пелас» — «Уотфорд» — 1:0 (дод. час; К. Філліпс, 105 (пен.)).

* * *

Німеччина. «Плей–оф» за право грати в першій бундеслізі. «Кайзерслаутерн» — «Хоффенхайм» — 1:2 (перший матч — 1:3).

* * *

Вигравши з «Челсі» Лігу Європи, іспанський тренер Рафаель Бенітес очолив «Наполі». Натомість уже колишній наставник неаполітанців Вальтер Маццарі уклав угоду на два сезони з міланським «Інтером».

* * *

«Монако», що вийшов до вищого французького дивізіону, за фінансової підтримки свого власника — російського олігарха Дмитра Риболовлєва — оформляє потужні кадрові придбання вже на початку трансферного вікна. Колумбійський нападник мадридського «Атлетико» Радамель Фалькао переходить у «Монако» за 45 млн. євро (його контракт розрахований на чотири роки зі щорічною зарплатою 14 млн. євро). Португальський захисник Рікардо Карвальйо дістався монегаскам як вільний агент. Жоао Моутніьйо і Джеймса Родрігеса «Монако» купив у «Порту» за 70 мільйонів євро. Також очікується підписання контракту з голкіпером Віктором Вальдесом, у якого закінчився контракт із «Барселоною».

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Лос–Анджелес» — «Сан–Хосе» — 2:1 (серія — 4:3).

* * *

Українсько–російський захисник «Калгарі флеймз» Антон Бабчук, який під час локауту в НХЛ виступав за «Донбас», у наступному сезоні повернеться в КХЛ і продовжить кар’єру в уфимському «Салаваті Юлаєві». Про це з посиланням на керівників башкирського клубу повідомляє канал «Хокей».

У нинішньому сезоні в НХЛ Бабчук взяв участь лише в семи матчах, відзначившись однією результативною передачею.

Баскетбол

НБА. 1/2 фіналу (серії до 4 перемог). «Індіана» — «Маямі» — 99:92 (серія — 2:2).

* * *

Ліга ВТБ. 1/2 фіналу (серії до 3 перемог). «Локомотив–Кубань» — «Жальгіріс» — 84:62 (серія — 3:1), ЦСКА — «Хімки» — 61:47 (2:1).