ХРОНІКА

29.05.2013

Олімпізм

Уславлений чемпіон і рекордсмен світу у стрибках із жердиною, глава НОК України Сергій Бубка має намір оголосити про висунення своєї кандидатури на виборах президента Міжнародного олімпійського комітету. Про це вчора повідомила агенція «Рейтер» із посиланням на джерело, близьке до Бубки.

На цю посаду вже висунули кандидатури Томас Бах (Німеччина), Нг Сер Міанг (Сінгапур), Чін Куову (Тайвань), Річард Керріон (Пуерто–Ріко) та Деніс Освальд (Швейцарія).

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/4 фіналу. «Детройт» — «Чикаго» — 3:4 (серія — 3:3).

Гандбол

Жінки. Другий контрольний матч. Україна — Туреччина — 23:16.

Футбол

Дніпропетровський «Дніпро» у нинішньому міжсезонні може розстатися з одним зі своїх лідерів — півзахисником збірної України Євгеном Коноплянкою. Сам футболіст заявив про бажання змінити команду, й у «Дніпрі» готові піти назустріч Конопі, проте не мають наміру розглядати пропозиції щодо Коноплянки від українських клубів. Трансфер може відбутися лише у разі гідної фінансової пропозиції від європейського ФК, інформує «Чемпіонат.com».

Донецький «Шахтар» у разі продажу Фернандіньйо готується придбати капітана «Металіста» — аргентинського хавбека Хосе Сосу.

Фехтування

Відбулися останні в цьому сезоні етапи Кубка світу з фехтування. На турнірі в Буенос–Айресі збірна українських шпажистів посіла п’яте місце в командних змаганнях. А в «індивідуалці» найкращі показники наших — вихід до 1/16 фіналу Богдана Нікішина та Дмитра Карюченка.

Фінальний Гран–прі шаблісток пройшов у китайському місті Тянжинь. Наші Ольга Харлан та Аліна Комащук через негоду дісталися до КНР із запізненням на день. У підсумку Ольга стала дев’ятою, а Аліна — 28–ю.

І щодо рапіристок: найкращий результат українок у Марселі — 32–ге місце Анастасії Московської.