НОВИНИ ПЛЮС

28.05.2013

Журналістський протест

Учора по обіді декілька журналістів із руху «Стоп цензурі!», попри спротив правоохоронців, розбили «інформаційний» намет біля центральної прохідної Міністерства внутрішніх справ. Активісти вимагають від міліції розслідувати побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя на мітингу 18 травня. На місце суперечок також прибули співробітники представництва Єврокомісії та посольства США.

Екс–мер Черкас на допиті

Колишнього мера Черкас Сергія Одарича минулої п’ятниці викликали на допит до прокуратури. Допитавши Одарича протягом майже чотирьох годин, слідчі так і не вручили повідомлення про підозру. Нагадаємо, що міськрада достроково припинила повноваження мера 24 квітня. Той позивався до суду, але минулого четверга Соснівський райсуд Черкас залишив у силі рішення міськради.

Луценко в Берліні

Екс–глава МВС Юрій Луценко сподівається, що його звільнення допоможе вийти на свободу колишньому Прем’єр–міністру Юлії Тимошенко. Про це він заявив в ефірі «Радіо «Свобода». Найближчим часом пан Луценко, який лікувався в Польщі, планує повернутися в Україну. Але спочатку поїхав до Німеччини для політичних консультацій на запрошення офісу канцлера.