Смак Парижа

28.05.2013

Шестеро українців потрапили до основної сітки відкритого чемпіонату Франції — «Ролан Гарроса», який стартував на ґрунтових кортах Парижа позавчора. У жінок — Леся Цуренко, Еліна Світоліна та Юлія Бейгельзімер, котра у фіналі кваліфікації подужала Перейру із Бразилії. У чоловіків — Олександр Долгополов (22–й номер посіву), Сергій Стаховський та Ілля Марченко. Донеччанин у вирішальному матчі відбору хоч і поступився іспанцеві Муньйосу, але витягнув щасливий жеребок як «лакі лузер».

Перші два матчі за участю наших співвітчизників закінчилися поразками. Марченко — Кевін Андерсон (ПАР, 23) — 3:6, 5:7, 4:6; Бейгельзімер — Каролін Гарсія (Франція) — 3:6, 4:6.

«Все одно я дуже рада, що змогла підняти свою гру на сходинку вище й повернулася в основну сітку турніру «Великого шолома». Я дуже задоволена якістю гри, яку показала у кваліфікації. До речі, у фіналі відбору я потягнула м’яз стегна і не могла нормально пересуватися по корту», — сказала донеччанка Юлія Бейгельзімер у коментарі сайту «Сапронов теніс».

Учора по обіді потішила наймолодша — 18–річна харків’янка Еліна Світоліна обіграла досвідчену Роміну Опранді зі Швейцарії — 6:3, 4:6, 6:1 — і вперше в кар’єрі вийшла до другого кола турніру «Гренд слем». Надвечір Стаховський був битий французом Рішаром Гаске (7).

Фаворитами цьогорічного «Ролан Гарроса» букмекери називають Рафаеля Надаля (коеф. 1,73) та Новака Джоковича (2,75), а в жінок — Серену Уїльямс (2,25), яка на старті розгромила грузинку Татішвілі — 6:0, 6:1. А ось старша сестра Уїльямс, Венус, програла полячці Урсулі Радванській — 6:7, 7:6, 4:6.