ХРОНІКА

24.05.2013

Футбол

ФК «Кривбас» офіційно повідомив, що команда не поїде на матч 30–го (заключного) туру чемпіонату України до Луцька. Причина невиїзду — важкий фінансовий стан клубу, повідомляє сайт «Кривбасу». Відповідні листи надіслано на адреси прем’єр–ліги та ФК «Волинь», з яким криворіжці мали б зіграти 26 травня.

«Ми не почули жодної відповіді від керівництва. Зараз ситуація така, що майбутнє «Кривбасу» туманне. Ніяких надій на те, що з нами розрахуються, і взагалі на те, що команда продовжить своє існування», — цитує капітана Віталія Лисицького сайт Football News.

Нагадаємо, що тренер «червоно–білих» Олег Таран подав у відставку після минулого туру. Його команда посідає високе шосте місце і пройшла атестацію на наступний сезон.

* * *

Український нападник Олександр Яковенко офіційно став гравцем італійської «Фіорентини». До Флоренції він перейшов із бельгійського «Андерлехта» на правах вільного агента.

* * *

Вальтер Маццарі, який досі працював із «Наполі» й привів команду до другого місця в серії А, влітку очолить «Інтер». Як повідомляють італійські ЗМІ, фахівець уже домовився про контракт із міланським грандом і підпише угоду з «нерадзуррі» на два роки. Для «Інтернаціонале» нинішній сезон на чолі з Андреа Страмаччоні був найгіршим за останні 65 років (лише дев’яте місце).

Баскетбол

Чоловіча суперліга. «Плей–оф». Фінал (серія до 4 перемог). «Азовмаш» — «Будівельник» — 63:80 (20:26, 16:23, 16:16, 11:15; Радуліца (23 + 13 підбирань), Грір (18 + 7 передач) — Анісімов (18), Лайонс (14); серія — 2:2).

* * *

НБА. «Плей–оф». 1/2 фіналу. «Маямі» — «Індіана» — 103:102 ОТ (серія — 1:0).

Теніс

«Ролан Гаррос» (Париж, призові — 10,104 млн. євро). Кваліфікація. Жінки. Перший раунд. Савчук (Україна) — Арканьйолі (Франція) — 6:1, 6:3; Бейгельзімер (Україна) — Кастано (Колумбія) — 6:2, 6:4; Заневська (Україна) — де Бріту (Португалія) — 6:4, 6:2; Кінг (США) — Л. Кіченок (Україна) — 6:7, 6:4, 6:2; Ормаечеа (Аргентина) — Козлова (Україна) — 6:3, 6:3; Петкович (Німеччина) — Н. Кіченок (Україна) — 6:4, 6:4. Друге коло. Гаврилова (Росія) — Заневська — 1:6, 6:3, 6:2; Бейгельзімер — Санчес (США, 4) — 6:4, 6:1; Кінг (США) — Савчук — 6:2, 1:1 (станом на 17.00, коли через дощ матч було призупинено).

Чоловіки. Другий раунд кваліфікації. Марченко (Україна) — Ейзерік (Франція) — 6:4, 6:1.

* * *

Турнір ATP в Ніцці (410 тис. євро). Другий раунд. Куеррі (США, 3) — Стаховський (Україна, Q) — 7:5, 6:3.

Бадмінтон

У Куала–Лумпур (Малайзія) на чемпіонаті світу з бадмінтону серед змішаних команд українці на старті здобули три перемоги — над збірними Філіппін (5:0), Шрі–Ланки й Туреччини (двічі по 4:1). Під українським прапором змагаються Валерій Атращенков з Анною Кобцевою, які перемогли в міксті, Дмитро Завадський і Марія Улітіна — в одиночному розряді, Віталій Конов/Завадський та Марія Диптан/Кобцева — пари.

Футзал

Кубок ліги. Фінал. «Спортлідер+» (Хмельницький) — «Єнакієвець» — 2:1.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Оттава» — «Піттсбург» — 3:7 (серія — 1:3).

Хокей на траві

Чоловічий клуб «Олімпія–Колос–Секвойя» з Вінниці став четвертим на клубному чемпіонаті Європи в «другій лізі» (дивізіон «Трофі» Кубка чемпіонів). На турнірі у Відні чемпіони України переграли швейцарський «Веттінген» та італійський «Суеллі», але поступилися полякам із «Поштовця» (Познань). Посівши друге місце у групі В, «Колос» у матчі за «Бронзу» в серії пенальті поступився австрійському «Армінену».

Дзюдо

На Кубку Європи в Оренбурзі українські дзюдоїсти здобули три медалі: «срібло» взяв Владислав Діброва (категорія до 100 кг), «бронзу» — Геворг Хачатрян (66 кг) і Дмитро Канівець (73 кг). У загальному заліку наша збірна посіла п’яту позицію, а найкращими стали росіяни.