ХРОНІКА

17.05.2013

Художня гімнастика

Президента Української федерації гімнастики Сергія Душина відправлено у відставку. Як повідомила вчора агенції УНІАН президент Федерації гімнастики України (а ФГУ займається лише художньою гімнастикою) Альбіна Дерюгіна, 14 травня на позачерговому засіданні виконкому УФГ Душину було висловлено недовіру. Таким чином, він не має права виконувати обов’язки президента УФГ. Одночасно від обов’язків усунуто віце–президента УФГ Валерія Гончарова. Тимчасово виконуючим обов’язки президента УФГ призначено Володимира Юр’єва, в.о. першого віце–президента став Ігор Коробчинський.

Раніше Дерюгіни зверталися по підтримку до державної влади, заявляючи, що Душин узурпував владу і заважав розвитку художньої гімнастики.

Бескетбол

Чемпіонат України. Чоловіча суперліга. Фінал (серія до 4 перемог). «Будівельник» — «Азовмаш» — 89:82 (14:24, 28:14, 16:21, 31:23; Ділейні (23), Цинцадзе, Кікерт (по 14) — Грір (25), Радуліца (21); серія — 1:0).

* * *

НБА. «Плей–оф». 1/4 фіналу (серія до 4 перемог). «Маямі» — «Чикаго» — 94:91 (4:1), «Оклахома» — «Мемфіс» — 84:88 (1:4).

Футбол

Перша ліга. Перенесені матчі. «Миколаїв» — «Олімпік» — 2:0, «Арсенал» (БЦ) — «Авангард» — 0:4.

* * *

Апеляційний комітет Федерації футболу відхилив протест ФК «Таврія» і залишив у силі рішення КДК ФФУ про зняття з кримської команди трьох очок. Про це футболістам на вчорашньому тренуванні оголосив головний тренер Олег Лужний.

Нагадаємо, що «Таврія» була оштрафована за невиконання контрактних зобов’язань перед агентом футболіста Махача Гаджиєва Вадимом Шаблієм. Після зняття трьох очок сімферопольський клуб опуститься на 11–ту сходинку, пропустивши вперед «Зорю».

Хокей

Чемпіонат світу. 1/4 фіналу. Росія — США — 3:8.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Чикаго» — «Детройт» — 4:1 (серія — 1:0).

Настільний теніс

На відміну від жіночого тріо, яке почало свої виступи на чемпіонаті світу в Парижі з перемог, наші чоловіки невдало стартували в «одиночці», програвши свої матчі з однаковим рахунком 1:4. Так, у 1/64 фіналу Олександр Дідух поступився китайцеві Жендон Фану, Коу Лей — натуралізованому австрійцеві Вейсін Чену, а Ярослав Жмуденко — його співвітчизникові Штефану Фегерлю. Натомість продовжують тішити дівчата — вчора ввечері Маргарита Песоцька — (проти Мен Чен із Китаю) та Тетяна Біленко (проти японки Хіроко Фуджі) боролися за вихід до 1/8 фіналу

Теніс

Турнір ITF у Празі (призові — 100 тис. дол.). перше коло. Світоліна (Україна) — Бера (США, Q) — 6:1, 3:6, 6:4.

«Челленджер» у Самарканді (50 тис. дол.). Чвертьфінал. Недовєсов (Україна, 3) — Албот (Молдова) — 7:6, 6:1.

Шахи

У Женеві відбувся перший із шести етапів жіночого Гран–прі ФІДЕ. Перемогла Бела Хотенашвілі з Грузії, в активі якої 8 пунктів, другою стала галичанка Анна Музичук, котра представляє Словенію, із 7,5 очка. Наша чемпіонка світу Ганна Ушеніна за 11 турів набрала 6 очок і розділила п’яту позицію з китаянкою Цзюй Веньцзюнь. Ще одна представниця України Катерина Лагно фінішувала сьомою (5,5 бала).