Пенсійне свавілля

Пенсійне свавілля

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Україні на законодавчому та урядовому рівнях встановлений такий механізм нарахування пенсії, що для тих громадян, які вийшли на пенсію до 2008 року включно, застосовують при обчисленні пенсії показник середнього заробітку в Україні за 2007 рік — 1197,91 грн. І водночас тим особам, які йдуть на пенсію у 2013 році, обчислюють пенсії від середнього заробітку в Україні за 2010—2012 роки — 2368,78 грн. Тож у двох осіб з однаковим стажем та заробітком розміри пенсій залежно від дати їх призначення можуть відрізнятися майже в два рази. До речі, до 2008 року ця різниця становила понад три рази.

Досі ніхто не повернув мільйонам звичайних українських громадян ті суми пенсій, які їм упродовж років не виплачували внаслідок встановленої несправедливості в обчисленні пенсії, розмір якої міг напряму залежати від дати її призначення. Ніхто тоді з високопосадовців не був покараний за встановлення цієї пенсійної несправедливості, як ніхто зараз не несе відповідальності за подібні діяння.

Причому така ж несправедливість існує і в обчисленні пенсій наукових працівників, особливо постраждали від неї ті науковці, які давно вийшли на пенсію.

Всі статті рубрики