Парі без парашута

15.05.2013
Парі без парашута

Бренсон обслуговує Фернандеса в польоті.

Знаменитий британський мільярдер і мандрівник­екстремал Річард Бренсон нарешті скинув штани, поголив ноги, надягнув червону міні­спідницю та на кілька годин став... стюардесою. Все це було умовою парі, яке засновник Virgin Airlines програв своєму другові, власнику компанії­конкурента AirAsia Тоні Фернандесу.

Суперечка датована ще 2010 роком. Тоді бізнесмени були власниками двох слабеньких команд «Формули­1» — відповідно, Virgin та Lotus — і посперечалися, чия «стайня» краще завершить сезон. Той, хто програє, за умовою мав попрацювати стюардесою на літаку суперника. Зрештою «Лотус» посів у чемпіонаті десяте місце, а «Вьорджин» — дванадцяте. Однак Бренсон не поспішав виконувати обіцянку. Хоча, як людина з добрим почуттям гумору, навіть продавав квитки на майбутній комедійний рейс.

І от 12 травня він відбувся. Річард обрав рейс Перт (Австралія) — Куала­Лумпур (Малайзія). Блондин у червоному костюмі зі спідницею, в колготках у сіточку, з яскравим макіяжем та... фірмовою бренсонівською бородою виглядав справді ефектно.

«Ми добряче посміялися. Гадаю, я виконав умови парі, — сказав 62­річний Бренсон, після того як на завершення «роботи» облив суперника шампанським. — Я радий, що зі свого боку Тоні погодився стати пасажиром на одному з наших перших комерційних рейсів у космос. Також нам вдалося зібрати кошти на благодійність, тож день удався нівроку».

Загалом багатії­комедіанти зібрали на своїй акції 200 тисяч доларів, аби передати їх австралійському фонду на підтримку хворих дітей.