Постювілейне «Свідоцтво про життя»

14.05.2013
Постювілейне «Свідоцтво про життя»

Презентація мемуарів Ади Роговцевої мала б відбутися ще минулого літа, до 75–річного ювілею актриси. Але тоді у плани видавців та авторки втрутилися трагічні події, які примусили відкласти представлення «Свідоцтва про життя» — Ада Миколаївна поховала сина Костю... Сьогодні ж видавництво MERIDIAN CZERNOWITZ офіційно оголосило про те, що книга Роговцевої буде презентована під час «Книжкового Арсеналу», що розпочнеться 24 травня і працюватиме протягом тижня. На осінь запланований промо–тур книги містами України.

«Свідоцтво про життя» є своєрідним продовженням попередньої книги Ади Миколаївни «Мій Костя», присвяченої її чоловіку Костю Степанкову. Видавши книгу «Мiй Костя» у 2006–му, Роговцева не могла змиритися з тим, що чимало фактів, вражень, спогадів так і не ввійшли до збірки. Тому Ада Роговцева без зайвих вагань вирішила продовжити цю справу. «Свідоцтво про життя» — це уклін актриси людям, з якими їй пощастило працювати. «Мене завжди оточували неординарні люди, змалечку, від самого дитинства, — зізнається Ада Миколаївна. — За життя назбиралося стільки всіляких історій, що у мене виникла потреба розшифрувати свої щоденники і розповісти їх людям. Починаю я з початку, з того, що пам’ятаю найпершим враженням. Але, говорячи про кожного, забігаю сильно наперед, іноді до сьогодення, — і знову вертаюсь у хронологію». Героями її книги стали видатні актори Віктор Халатов, Михайло Романов, Олег Борисов, Павло Луспекаєв, Богдан Ступка, а ще... прибиральниці, костюмери, працівники сцени, без яких, переконана актриса, не було б театру.

Книга проілюстрована фотографіями з домашнього архіву родини Роговцевої–Степанкових. «Свідоцтво про життя» актриса писала російською та українською мовами.