В одні ворота

08.05.2013
В одні ворота

Один із ударів правою Володимира Кличка, який струснув Франческо П’янету.

Якщо виснажливий 12–раундовий бій Володимира Кличка із польським гігантом Маріушем Вахом деякі експерти назвали протистоянням представників «вищої та першої ліг», то, з огляду на «прогулянковий» характер суботнього поєдинку українського чемпіона в Мангеймі, його суперника Франческо П’янету взагалі можна кваліфікувати в умовний «третій дивізіон».

Зайве говорити, що від бою Кличко—П’янета хтось очікував боксерської феєрії чи бодай натяку на неї. Звісно, італієць обіцяв обірвати переможну серію свого візаві, проте сили об’єктивно були не рівні. Для Кличка бій із П’янетою мав стати простим кроком назустріч більш рейтинговому суперникові — регулярному чемпіону світу за версією WBA Олександру Повєткіну. І Володя зробив його легко й невимушено.

«Я теж чекаю цього бою. Нехай тільки Саша переможе Вавжика — і я готовий. Я впевнений, що наш поєдинок, якщо він відбудеться, буде непересічним. Зустріч двох олімпійських чемпіонів (Кличко перемагав в Атланті в 1996 році, Повєткін — в Афінах у 2004–му. — Авт.) напевно стане дуже цікавою для глядачів», — сказав український боксер, після того як у шостому раунді відправив у нокаут П’янету.

Останні кілька років 12–й номер рейтингу WBA Франческо П’янета боровся з раком, що, звісно, наклало свій відбиток на протистояння. Під час «битви поглядів» італієць тримався на рівних із володарем чемпіонських поясів WBО, WBA, IBF, IBO та The Ring, уранці перед поєдинком команда П’янети спробувала організувати скандал із приводу більш жорстких, ніж потрібно, рукавичок Кличка–молодшого, однак у ринзі Франческо практично не було видно. Здавалося, якби чемпіон захотів — претендент опинився б у нокауті в рекордно короткі терміни. Проте Володимир, аби «потримати» публіку, обрав очікувальну тактику й по–справжньому взявся тривожити суперника лише в четвертому раунді, коли першим же акцентованим ударом уклав Франческо на поміст. У наступній трихвилинці суддя вдруге відкрив рахунок, а третє падіння на ринг, яке сталося в шостому раунді, стало фіналом амбіцій П’янети.

«Було дуже важко битися, що цілком логічно, адже Кличко — чемпіон світу», — вичавив із себе німецькою 28–річний італієць, який із п’яти років мешкає в Гельзенкірхені.

«Кличко довів, що перебуває в хорошій формі. П’янета дуже старався, адже на кону стояли чемпіонські титули. Проте перевага Володимира була безперечною», — визнав Костя Цзю, тренер Олександра Повєткіна. Щодо форми 37–річного Кличка, то на зважуванні атлет показав найбільшу вагу у своїй кар’єрі — 113 кг. За нього вболівала біля рингу наречена, мініатюрна голлівудська акторка Хейден Панеттьєрі.

Нагадаємо, що право на проведення бою Кличко—Повєткін, запропонувавши рекордні 23 мільйони доларів, виграла промоутерська компанія російського менеджера Володимира Хрюнова. Відтак найбільш імовірним місцем протистояння двох олімпійських чемпіонів вважається Москва, спорткомплекс «Олімпійський». Щодо дати бою, то наразі вона узгоджується з американським телеканалом НВО, який отримав право показу дуелі в кабельних мережах США. Подейкують, що зустріч Кличка й Повєткіна відбудеться не раніше кінця вересня.

 

БРАТ–2

Чемпіон світу в суперважкій категорії за версією WBC Віталій Кличко в інтерв’ю німецькому виданню «Більд» сказав, що найближчим часом зробить офіційну заяву щодо свого спортивного майбутнього. Політик Кличко–старший, імовірний кандидат у президенти України–2015, усе частіше натякає на завершення боксерської кар’єри, проте наразі не прийняв остаточного рішення.