Леді проти дисидентки

23.04.2013
Леді проти дисидентки

Леді Гага — не лише одна з найуспішніших співачок сучасності, а й надзвичайно впливова особа поза межами шоу–бізнесу. За цим показником вона поступається лише лауреатці Нобелівської премії миру, лідеру бірманської опозиції Аун Сан Су Чжи. Такими дещо несподіваними виявилися результати онлайн–опитування журналу «Тайм», під час якого тисячі читачів з усього світу обирали «Найвпливовішу постать останнього десятиріччя».

Спершу всіх номінантів розділили на чотири групи: «Політика», «Розваги», «Технології» та «Ікони». А вже потім з–поміж переможців у різних категоріях за кількістю голосів обирали абсолютних лідерів.

На шляху до п’єдесталу Стефані Джерманотта (більш відома як Леді Гага) обійшла спершу актора й режисера Джорджа Клуні, потім літературну маму Гаррі Поттера Джоан Роулінг і, насамкінець, самого президента США Барака Обаму.

Аун Сан Су Чжи, у свою чергу, послідовно вибила з перегонів телезірку Опру Уїнфрі, першу леді Сполучених Штатів Мішель Обаму та розробника й співзасновника компанії «Гугл» Ларрі Пейджа.

До слова, засновник «Фейсбука» і наймолодший мільярдер сучасності Марк Цукерберг вибув із боротьби ще на першому етапі, поступившись засновникові «Вікіпедії» Джиммі Уейлсу.

Той факт, що Леді Гага поступилася першістю бірманській дисидентці, насправді вражає. Адже у поп–діви в інтернеті — мільйони прихильників (лише її «Твіттер» «фоловить» понад 37 мільйонів користувачів), а у М’янмі доступ до всесвітньої мережі досі мають одиниці.