«Фейсбук» на чотирьох лапах

18.04.2013

Уже не перший рік то там, то сям проскакують повідомлення про те, що власники котів, собак та іншої симпатичної живності відкривають для своїх улюбленців сторінки в інтернеті. І ось у Великій Британії створили соціальну мережу спеціально для тварин.

Інтернет–сервіс, що має об’єднати домашніх годованців та їхніх господарів, отримав назву My Social Petwork. У «Звіромережі» можуть зареєструватися як приватні особи — власники тварин, так і організації, які мають стосунок до утримання, розведення і турботи про хатню фауну.

Аби скористатися соцмережею, хазяїн тварини повинен зареєструватися на сайті сам, після чого він зможе додати у свій профайл потрібну кількість вихованців із фотографіями та заповнити таблицю з інформацією про них. Оргіназатори зазначають, що в My Social Petwork можуть фігурувати не тільки коти й собаки, а й птахи, гризуни, плазуни та багато інших тварин, і акваріумні рибки також. Їхні власники можуть додавати в друзі як один одного, так і окремих звірят. Записи й картинки у «Звіромережі» оцінюються «сердечками», які є аналогами «лайків» у «Фейсбуці».

Велика кількість «сердечок» дозволяє вивести сповіщення у верхню частину сайту. Таким чином, на думку творців мережі, можна просувати важливі записи, наприклад, про певні благодійні заходи. А основне призначення My Social Petwork — обмін власників домашніх тварин досвідом та контактами.

До речі, зоопортал зі схожими функціями свого часу було створено на російській платформі — mordawki.ru.