Телефонне право по–американськи

17.04.2013

«Лікарю, зцілися сам!» — фраза відома. А якщо ти не лікар, а суддя? То, мабуть, «засуди себе сам».

Саме так вчинив американський служитель Феміди з округу Іонія у штаті Мічиган. Суддя Раймонд Воут наклав штраф на самого себе, після того як під час слухань у нього задзвонив мобільний телефон.

Як повідомляє місцеве видання Sentinel Standard, під час засідання суду присяжних в одній зі справ якраз виступав прокурор, коли на смартфоні судді несподівано ввімкнулася гучна функція запиту голосового набору. Воут придбав круту «мобілку» недавно і ще не до кінця розібрався з управлінням, тож суддя протягом деякого часу не міг вимкнути звук. Через це в засіданні сталася заминка.

Як зазначає газета, пан Воут протягом усієї своєї кар’єри жорстко ставився до власників телефонів, які дзвонили в залі суду. Тож після цього інциденту він ухвалив рішення оштрафувати себе за неповагу до суду. Штраф у розмірі 25 доларів суддя сплатив у касу.

Коментуючи свій вчинок, його честь Раймонд Воут зазначив, що як суддя він повинен подавати приклад поваги до закону. «Якби я не жив за тими правилами, які сам встановлюю, я б просто не мав права їх встановлювати», — заявив суддя.