Аргентинський каталізатор

12.04.2013

Друга пара півфіналістів ЛЧ, яка визначилася після останніх чвертьфінальних поєдинків, стала підтвердженням прогнозів більшості експертів та вболівальників. Але якщо прохід у топ–четвірку «Баварії» виглядає цілком заслуженим, то «Барселона» квиток до півфіналу отримала радше «за старі заслуги». Лідери чемпіонатів Іспанії та Франції двічі зіграли внічию, а вирішальним у їхньому протистоянні стала більша кількість гостьових голів «Барси».

Загалом, як заявив колишній гравець каталонського клубу, а нині — лідер парижан Златан Ібрагімович, «Парі Сен–Жермен» грав на рівних із найкращою командою світу. Більше того, в другому поєдинку, який, до слова, зібрав на «Камп Ноу» рекордну для нинішнього сезону Суперліги аудиторію — 96 022 глядачі, підопічні Карло Анчелотті довгий час суттєво переважали опонентів, значно більше влучали в площину воріт суперника. Це й дозволило «ПСЖ» вийти вперед. Але, на виправдання непереконливої гри господарів, слід сказати, що до 62–ї хвилини «Барса» грала без свого двигуна Ліонеля Мессі. Аргентинець залишився в запасі з огляду на недоліковану травму.

«Барселона» з Мессі і без нього — дві різні команди», — визнав після гри захисник «ПСЖ» Грегорі ван дер Віль. І справді, поява на полі володаря «Золотого м’яча» додала атаці господарів барв, і через дев’ять хвилин після появи Лео вони зрівняли рахунок. Говорити, що одним із головних учасників взяття воріт Сальваторе Сірігу був десятий номер господарів, думається, зайве.

«Поява Мессі додала впевненості «Барселоні». Навіть не зовсім здоровий, він залишається фантастичним гравцем. Його вихід з лави запасних розкрив гру», — сказав Карло Анчелотті. Італійський тренер під кінець матчу кинув у бій майже 38–річного (!) англійського хавбека Девіда Бекхема, однак зірковий ветеран не допоміг партнерам вдруге вразити ворота Віктора Вальдеса.

Як влучно зауважив співвітчизник Ліонеля, котрий виступає за «ПСЖ»,— Есек’єль Лавессі, у невиході до півфіналу його команда має звинувачувати лише себе. «Ми поплатилися за нереалізацію своїх моментів», — констатував аргентинський легіонер парижан.

Відтак каталонський клуб став єдиним учасником півфінальної стадії ЛЧ–2012/2013, який не здобув перемоги на чвертьфінальному етапі. Натомість «Баварія» — єдина команда, якій вдалося виграти обидва поєдинки 1/4 фіналу, при тому що суперником був лідер першості Італії, «Ювентус».

«Я знав, що «Баварія» сильна, але не думав, що настільки. Сьогодні команда Хайнкеса вразила мене ще більше, ніж у Мюнхені. Якщо тоді ми не виклалися на сто відсотків, то зараз зробили все, що могли, але й цього виявилося недостатньо. Думаю, «Баварія» може виграти Лігу чемпіонів», — підбив підсумок протистояння капітан «Юве» Джанлуїджі Буффон.

Відзначимо, що одразу троє представників нинішньої топ–четвірки Суперліги грали в півфіналах попереднього розіграшу. Тоді, нагадаємо, «Баварія» переграла «Реал», а «Барселона» поступилася майбутньому переможцеві — «Челсі». Хто з ким зустрінеться цього разу, стане відомо після жеребкування в Ньоні сьогодні по обіді.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чвертьфінали (матчі–відповіді, результати середи). «Барселона» (Іспанія) — «ПСЖ» (Франція) — 1:1 (Педро, 71 — Пасторе, 50; перша гра – 2:2), «Ювентус» (Італія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:2 (Манджукич, 64; Пісарро, 90+1; 0:2).