Просто фантастично!

11.04.2013
Просто фантастично!

Завтра у виставковому центрі «Експоплаза», що на Нивках, відкриється фестиваль любителів фантастики «Єврокон–2013». Кияни та гості столиці матимуть змогу поспілкуватися та взяти автографи у популярних авторів–фантастів Марини і Сергія Дяченків, Генрі Лайона Олді, Андрія Валентинова, Ольги Громико, Андрія Дмитрука, Тимура Литовченка, Володимира Арєнєва, Яни Дубинянської, Вадима Панова та інших.

«Родзинкою» фестивалю буде приїзд британського письменника Крістофера Пріста, автора всесвітньо відомого роману про ілюзіоністів «Престиж», за яким Крістофер Нолан у 2006 роцi зняв однойменний фільм зi Скарлет Йохансон і Х’ю Джекмен у головних ролях.

Як повідомили організатори фестивалю, цього року на «Єврокон» мають прибути гості з 24 країн, зокрема із США, Франції, Італії, Німеччини, Великобританії, Швейцарії, Норвегії, Австрії, Бельгії, Фінляндії, Швеції, Хорватії, Латвії, Польщі, Словаччини. Концепція цьогорічного фестивалю — «показати Європі Україну» на противагу «прийняти Європу», яка була у 2006 році.

Бажаючі зможуть відвідати семінари, круглі столи та майстер–класи, присвячені науковій фантастиці та кібер–фантастиці, фентезі, феномену аніме та інші. Діятиме дитячий майданчик. Юні учасники «Єврокону» зможуть побувати на майстер–класі з виготовлення ляльок та листівок, з акторського мистецтва, повчитися плести з соломи та ліпити з глини.

Паралельно відбуватиметься книжкова ярмарка «Медвін: цей дивний фантастичний світ».

У суботу учасники «Єврокону» проголосують і назвуть кращих європейських письменників–фантастів, відзначать перекладачів, видавців, художників–ілюстраторів, кращі сайти, журнали і театральні постановки, присвячені фантастиці в усіх її проявах. Українським письменникам–фантастам мають вручити п’ять спеціальних призів.