ХРОНІКА

11.04.2013

Теніс

Учора відбулося жеребкування етапу «плей–оф» Світової групи Кубка Девіса. Збірній Україні випав максимально незручний суперник — сіяна під першим номером команда Іспанії. Та ще й доведеться грати в гостях.

Інші пари (в дужках — номер посіву): Голландія — Австрія (2), Хорватія (3) — В. Британія, Швейцарія (4) — Еквадор, Німеччина (5) — Бразилія, Польща — Австралія (6), Бельгія (7) — Ізраїль, Японія (8) — Колумбія.

Футбол

Київське «Динамо» подаватиме апеляцію на рішення контрольно–дисциплінарного органу УЄФА, аби пом’якшити накладені на клуб санкції. Про це повідомляє прес–служба «Динамо».

Минулого тижня динамівці отримали рішення УЄФА, яке було ухвалено ще в березні у зв’язку із зафіксованими офіційними спостерігачами ФАРЕ («Футбол проти расизму в Європі») та УЄФА випадками расистської поведінки вболівальників київського клубу. «Динамо» зобов’язали провести два матчі клубних турнірів під егідою УЄФА без глядачів. Першою має стати наступна гра «Динамо» в євро кубках сезону 2013/14, санкція щодо другого поєдинку відкладається на випробувальний термін у три роки.

У «Динамо» відзначають, що, поділяючи непримиренність УЄФА в боротьбі з будь–якими проявами расизму, клуб вважає «покарання є занадто суворим для клубу і його відданих шанувальників».

* * *

Донецький «Шахтар» змінив тренера молодіжного складу. Замість Сергія Попова дубль «гірників» очолив Геннадій Орбу. Причиною ротації стала поразка «Шахтаря» київському «Динамо» в минулому турі чемпіонату молодіжних складів з рахунком 2:8. У киян тоді хет–триками відзначилися Алієв і Буяльський, по м’ячу забили Мілевський і Лукас.

* * *

Агент Анатолія Тимощука Віталій Юрченко заявив про те, що влітку його клієнт однозначно залишить Мюнхен. «Те, що Тимощук улітку йде з «Баварії» — чиста правда. Анатолієм цікавиться багато європейських клубів, є хороші пропозиції з Росії», — розповів агент.

Баскетбол

Чоловіча суперліга. «Плей–оф». 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Ферро–ЗНТУ» — «Черкаські мавпи» — 93:89 (14:22, 28:22, 18:19, 21:18, 12:8; Калпеппер (24) — Томас (25); серія — 2:0), «Хімік» — «Галичина» — 75:82 (16:21, 22:18, 17:21, 20:22; Шехович, Дін, Пустовий (по 13) — Вукосавлевич (23); серія — 0:2), «Азовмаш» — «Донецьк» — 82:74 (25:12, 18:23, 22:15, 17:24; Драгічевич (25) — Меджелл (16); серія — 2:0).

Хокей

НХЛ. «Нью–Йорк айлендерз» — «Філадельфія» — 4:1 (Федотенко «Ф» — «0», 2 кидки, 3 силові прийоми, 14:55).

Кишені

Відома українська тенісистка ледве не втратила дороге авто, яке податківці конфіскували через несплату податку. Про це інформує прес–служба Державної податкової служби в м. Києві.

Хоча ім’я спортсменки не названо, за всіма іншими ознаками, йдеться про Олену Бондаренко. Вона отримала чималу винагороду за перемогу в Люксембурзі і наполягала на тому, що їй не потрібно перераховувати до бюджету задекларований власноручно податок з огляду на конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Люксембургом. Але київська податкова довела через суд, що Олена мпє сплатити 125 тис. грн. податку, адже на момент отримання виграшу і представлення декларації вказана угода не була ратифікована Україною. Тенісистка відмовилася розрахуватися з бюджетом, через що виник податковий борг. Для його погашення на підставі виконавчого листа Окружного адмінсуду було відкрито виконавче провадження, накладено арешт на все майно й банківські рахунки боржника та вилучено «Тойоту» моделі Land Cruiser Prado (її Бондаренко залишила біля магазину). «У цій ситуації боржниця усвідомила, що дійсно за несплату податків можна позбутися власного майна, і перерахувала до бюджету всю суму заборгованості — 125 тис. грн.», — повідомили в податковій.